Квест з лінгвокраїнознавства

Квест з лінгвокраїнознавства

 

17 квітня 2019 р.  студенти, які вивчають німецьку мову, зіграли квест «Ostern in Österreich», присвячений Великодню. За умовами гри вони мали зібрати кошик до Великодня з типовими для Австрії речами (пиріг, зайчик, нарцис тощо). Для цього вони мали отримати конверт із завданнями, віднайти потрібну станцію, вгадати ключове слово та отримати наступний конверт із завданням і так 7 разів.

Серед запропонованих завдань були типові серед тих, хто вивчає німецьку мову, це завдання – Buchstabensalat, Wortschlange, Bilderrätsel, Codewort, Anagramm, Silbenzusammenfassung. Для розв’язання цих завдань слід було не тільки добре володіти німецькою мовою, але й виявити кмітливість, тобто переможець мав досить швидко зметикувати, що саме закодовано і як це називають в німецькій мові.

Переможцем квесту стала збірна команда студентів ІІ – ІІІ курсів ФРГМ, які вивчають німецьку мову як другу іноземну, на чолі з Середа Г. (311в). Друге місце посіла збірна команда студентів І-ІІІ курсів ФРГМ, які вивчають німецьку мову, на  чолі з Подченко М. (331).

По завершенні квесту втомлені, але задоволені його учасники підкріпилися печивом та солодкими напоями, пожартували зі своїх спроб вгадати закодовані слова.

І.П. Бірюкова,

викладач кафедри германської філології

ГІІМ ДВНЗ «ДДПУ»

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Сергей Гладких