Майстер-клас «Гуманітаристика в дії»

Майстер-клас «Гуманітаристика в дії»

14-15 листопада в ГІІМ пройшла дводенна серія майстер-класів «Гуманітаристика в дії» в межах проекту «Будуємо громадянське суспільство на основі досвіду випускників програми обмінів ім. В. Фулбрайта» для студентів тимчасово переміщених університетів.  Захід відбувся за ініціативи ГО «Українське Фулбрайтівське Коло» і завдяки підтримці Посольства США в Україні.

Студенти отримали запрошення взяти участь у Всеукраїнському науково-практичному конкурсі студентських робіт, присвячених річниці культурної дипломатії в Україні «Культурна дипломатія в Україні: минуле, теперішнє, майбутнє» від програми академічних обмінів ім. В.Фулбрайта в Україні.

Протягом двох днів студенти слухали  майстер-класи від стипендіатів програми ФулбрайтаНаталії Мусієнко, Василя  Косіва, Тіни Пересунько, активно брали участь у обговоренні запропонованих тем, дізнавалися, яку роль відіграє активність фахівців гуманітарної спрямованості – мистецтвознавців, літературознавців – у подоланні ідеологічних стереотипів, створених політиками. Особливу зацікавленість викликала тема самовираження через сучасну форму зображувального мистецтва streetart.

НезабутнімизалишилисявраженнявідспілкуваннязОленою Герасим’юкдобровольця медичного батальйону «Госпітальєри», авторкою книги «Розстрільний календар» і низки театрально- мистецьких проектів.

Гості подарували бібліотеці ГІІМ низку цінних авторських книжок.

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Сергей Гладких