Шановні колеги!  

Шановні колеги!  

 

Оргкомітет VIІ Міжнародної наукової конференції «Східнослов’янська філологія: від Нестора до сьогодення», яка відбулася 26 березня 2020 року, повідомляє про вихід збірника її матеріалів, до якого увійшло понад 70 тез доповідей:  

Східнослов’янська філологія: від Нестора до сьогодення: Матеріали VIІ Міжнародної наукової конференції (Бахмут, 26 березня 2020 р.). Бахмут: Вид-во Б. І. Маторіна, 2020. 265 с. 

Збірник склали матеріали, присвячені актуальним проблемам сучасної лінгвістики, літературознавства, методики викладання філологічних дисциплін. Коло порушених науковцями питань доволі широке і пов’язано з такими векторами сучасних філологічних розвідок, як: ономасіологія та функціональна семантика номінативних, лексичних і граматичних одиниць; різноманітні аспекти вивчення лінгвокультури та тексту у сучасному лінгвістичному вимірі; психолого-педагогічна інтерпретація мови та мовлення; діалог культур в художній літературі; історичні і теоретичні проблеми дослідження класичної та модерної літератури; сучасні аналітичні стратегії літературного твору; поетика жанрових модифікацій в літературі різних епох та напрямків; експлікація ментальності в художніх ракурсах. 

Щиро вдячні усім авторам та маємо надію на подальшу співпрацю!  

Оргкомітет конференції 

Головний редактор збірника Комаров С. А. 

Сергей Гладких