ГОВОРИТЬ ТА ПИШЕ УКРАЇНА

ГОВОРИТЬ ТА ПИШЕ УКРАЇНА

9 листопада о 9.00 студенти, викладачі та співробітники нашого вишу долучилися до святкування Дня української писемності та мови, а також до написання ювілейного ХХ Радіодиктанту національної єдності.

На початку онлайн-зустрічі пролунали вірші Ліни Костенко та Дмитра Білоуса, на мотиви яких студентки 1 курсу факультету соціальної та мовної комунікації Яна Кулікова та Ірина Хричикова підготували відеопоетичні ролики, а оргкомітет заходу запропонував усім глядачам узяти участь у вікторині «До джерел слова» на платформі Kahoot.

А далі із завмиранням серця ми слухали та писали текст диктанту «Виклики книжкової ери», спеціально підготовлений до цього дня відомим майстром українського слова Іваном Малковичем та віртуозно прочитаний акторкою Риммою Зюбіною. Атмосфера духовного єднання з усією державою, створена участю в загальнонаціональній акції, надихнула всіх присутніх створити спільну хмаринку тегів зі слів, які відтворюють національне обличчя української мови. Декан факультету соціальної та мовної комунікації Валентина Гаврилівна Мараховська продемонструвала власноруч написану саме до цього свята картину. Тож нехай відчуття співтворчості та солідарності супроводжуватиме нас і надалі!

Администратор