Шевченкова душа жива

Шевченкова душа жива

06 грудня 2020 року вперше на базі Горлівського інституту іноземних мов ДВНЗ ДДПУ відбувся обласний етап ХІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. З урахуванням особливостей адаптивного карантину, а також на підставі чинних нормативно-правових актів і рекомендацій Міністерства охорони здоров’я України та Головного санітарного лікаря з питань протидії пандемії коронавірусу, змагання було проведено в дистанційному режимі на платформі Google Meet.

Робота тривала за двома секціями, очолили які працівники кафедри української філології ГІІМ: канд. філол. наук, доцент Тетяна Радіонова, канд. філол. наук, доцент Ірина Скляр, канд. іст. наук, доцент Ольга Муратова, канд. філол. наук, доцент Ольга Тітова, ст. викладач Ольга Колосова. Загалом до онлайн-зустрічі приєдналися 34 особи: студенти гуманітарних та негуманітарних ЗВО І-ІІ – ІІІ-IV рівнів акредитації.

Ольга Муратова та Ольга Тітова привітали всіх присутніх зі святом української словесності. Від імені оргкомітету Конкурсу філологині засвідчили пошану юним шевченкознавцям за те, що вони, попри важкі реалії сьогодення, знайшли в собі сили та бажання взяти участь у такому відповідальному заході, побажали їм творчої наснаги та перемоги, а також висловили вдячність їхнім викладачам, наставникам, які своєю щоденною працею спонукають молодь до творчості, плекають в їхніх душах любов до невмирущого слова Кобзаря.

Далі на конкурсантів очікувала процедура ідентифікації на підставі паспорту, ID-картки, студентського квитка або іншого посвідчення особи, і, власне, виконання завдань. Упродовж чотирьох годин студенти розмірковували над тим, що, на думку Тараса Шевченка, робить людину щасливою, у чому актуальність поезії Великого Кобзаря, як пов’язана творчість Дармограя з античним мистецтвом, та писали відгук на картину-двовзір Олега Шупляка «Дух свободи».

Відповідно до наказу директора Департаменту освіти і науки Донецької обласної адміністрації від 14.12.2020 № 352/163-20-ОД призові місця посіли 17 осіб. А саме:

Прізвище, ім’я, по батькові конкурсантаНазва закладу освітиМісце
Ладник Ганна СергіївнаДружківський фаховий коледж Донбаської державної машинобудівної академії  І
Циплаков Сергій ОлеговичКЗ «Покровський педагогічний коледж»І
Любарець Дарина ВячеславівнаМаріупольський електромеханічний технікумІ
Міщенко Марія ДмитрівнаДонецький державний університет управлінняІ
Кулікова Яна ОлександрівнаГорлівський інститут іноземних мов ДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет»  І
Шевченко Юлія ВячеславівнаГорлівський інститут іноземних мов ДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет»  І
Губарєва Аліна РусланівнаКЗ «Костянтинівський медичний фаховий коледж»  ІІ
Бородієнко Єлизавета ОлександрівнаВідокремлений структурний підрозділ «Краматорський фаховий коледж промисловості, інформаційних технологій та бізнесу Донбаської державної машинобудівної академії»  ІІ
Василенко Олександр ОлексійовичДонецький юридичний інститут МВС України (м. Маріуполь)ІІ
Черенкова Надія АндріївнаДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет»  ІІ
Ридкіна Ганна ЛеонідівнаКомунальний заклад «Маріупольський фаховий коледж культури і мистецтв»  ІІ
Крамна Анна КостянтинівнаКомунальний заклад «Маріупольський фаховий коледж культури і мистецтв»  ІІІ
Кузнецова Наталія ОлександрівнаВідокремлений структурний підрозділ «Донбаський аграрний фаховий коледж Луганського національного аграрного університету»  ІІІ
Ібрагімова Поліна МусаївнаДержавний вищий навчальний заклад «Слов’янський коледж транспортної інфраструктури»  ІІІ
Якимчук Анастасія ОлександрівнаДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет»ІІІ
Воробйова Ганна МиколаївнаДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет»  ІІІ
Моргун Антон ІгоровичДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет»  ІІІ

Вітаємо переможців та призерів Конкурсу та бажаємо перемоги у фінальному етапі!

Пишаємося нашими юними колежанками Юлією Шевченко та Яною Куліковою, які посіли І місце. Зичимо їм здоров’я, творчої наснаги й натхнення для нових звершень. Хай щастить, дівчата!

Администратор