Про головне у колі друзів

Про головне у колі друзів

Понад рік тому завдяки проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність», що виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), відбулося знайомство представників закладів вищої освіти з різних куточків України, яке переросло в справжню дружбу й плідну співпрацю.

Результатом такої дружби є спільний міжрегіональний проєкт «МЕДІА&ВЧИТЕЛЬський кампус» (м. Бахмут і м. Суми), покликаний формувати інфомедійну грамотність майбутніх учителів-тьюторів, зокрема в умовах запровадження змішаного навчання, сприяти функціонуванню і популяризації вживання української мови в засобах медіа.

23 грудня 2020 року відбулося чергове засідання освітньо-дослідницького центру «МЕДІА&ВЧИТЕЛЬський кампус», в якому взяли участь керівник Загальноукраїнського центру словникарства Українського мовно-інформаційного фонду НАН України Марина Надутенко, начальник Управління державної служби якості освіти в Україні в Сумській області Алла Рябуха, науково-педагогічні працівники педагогічних університетів, технікумів, училищ, директори і вчителі шкіл, студенти спеціальностей 014 Середня освіта (Українська мова і література), 061 Журналістика з Бахмута, Сум, Умані, Прилук, Запоріжжя, Чернівців, Глухова, Мирнограда, Соледара, Костянтинівки, Слов’янська, с. Новолуганське та ін.

У ході засідання було презентовано творчу спільноту «МЕДІА&ВЧИТЕЛЬ», мета діяльності якої сприяти обміну досвідом імплементації інфомедійної грамотності у заняття мовно-літературного циклу; анонсовано укладання Положення про конкурс методичних розробок, створення й наповнення україномовного мультимедійного словника з інфомедійної грамотності, проведення тренінгів для вчителів і студентів тощо.

Під час обговорення наголосили на необхідності якісної підготовки нового покоління вчителів-тьюторів, важливості формування медіаграмотності, критичного мислення, інформаційної, цифрової, візуальної грамотності, стійкості до впливів і креативності у школярів і студентів

Администратор