Міжнародне стажування в Естонії

Міжнародне стажування в Естонії

З 25 по 29 жовтня 2021 р. викладачі Горлівського інституту іноземних мов М.Ю.Шкуропат, доцент кафедри англійської філології та перекладу, та Р.М.Ситняк, доцент кафедри германської філології, беруть участь у міжнародному стажуванні в Естонії. Захід відбувається в рамках проєкту Erasmus+ KA2 «Розвиток потенціалу підготовки вчителів іноземних мов як шлях до багатомовної освіти України та європейської інтеграції/MultiEd», реалізація якого триває в інституті.

Програма візиту передбачає ознайомлення з передовим досвідом Естонії щодо впровадження багатомовної освіти та реалізації програм “мовного занурення”. Цей навчальний візит відбувається у 3 містах Естонії: Таллінні, Тарту та Нарві.

Учасники відвідають центр мовної інтеграції, навчальні заклади початкової, середньої та вищої освіти, зустрінуться з естонськими колегами та ознайомляться з сучасними методологіями навчання мов та принципами організації багатомовної освіти, які широко використовуються в Естонії.

Учасники також візьмуть участь у міжнародній конференції із застосування методології CLIL у коледжі Нарви університету Тарту.

Владислав Ванда