Тиждень німецької мови

Тиждень німецької мови

Великий німецький поет Йоган  Вольфган Гете якось сказав: «Той, хто не знає іноземної мови, не знає й своєї власної». Вивчення іноземної мови є актуальним для сьогодення, адже знання іноземних мов дає можливість зав’язувати відносини у багатьох сферах науки й культури, політики й виробництва. Кожна далекоглядна людина,  яка має намір здобути якісну освіту, а в майбутньому – бути конкурентоспроможною на ринку праці, має володіти іноземними мовами.

Німецька мова…. Сьогодні вона – перша найпоширеніша мова в Європі і друга за популярністю іноземна в Україні.

З 1 листопада розпочався тиждень німецької мови. Тиждень мови був спланований заздалегідь, щоб зацікавити абітурієнтів до вивчення німецької мови.

Метою проведення цього заходу було:

– посилення мотивації до вивчення мови;

– сприяння практичному володінню мовою;

– поглиблення знань про країну, мову якої вивчають абітурієнти.

У понеділок було проведено онлайн-захід «Що ти знаєш  про країну, мову якої вивчаєш?» 

Абітурієнтам було запропоновано переглянути відео-презентацію. Після перегляду презентації було проведено гру «Kahoot». Учасникам запропонували питання-квести. Наприкінці гри обрали переможців.

Цей захід був підготовлений та проведений за фінансової підтримки Європейського Союзу. Його зміст є винятковою відповідальністю Горлівського інституту іноземних мов і не обов’язково відображає думку Європейського Союзу.

Владислав Ванда