«Добром забуте серце обігріти!»

«Добром забуте серце обігріти!»

Щороку разом зі світовою спільнотою Україна відзначає день людей з інвалідністю.

Поруч із нами живуть люди, фізичні можливості яких обмежені. Ті, хто з певних причин не може повноцінно забезпечувати себе, доглядати за собою. Інвалідність може бути вродженою або набутою в результаті травм, інфекцій тощо.

Україна, як і всі цивілізовані країни з високою культурою людських відносин, до таких співгромадян ставиться як до людей з особливими потребами, яким вкрай необхідна додаткова увага суспільства. Такі люди не називають себе інвалідами, не вимагають до себе жалю, для них важливе лише елементарне – можливість жити. Бути в суспільстві, самореалізуватися, мати доступ до гідної освіти й робочих місць.

Відзначаючи Міжнародний день інвалідів, прогресивне людство засвідчує цим, що громадяни з обмеженими фізичними можливостями потребують особливої уваги. Для них мають бути створені такі умови, які дають змогу відчувати себе рівними серед рівних. Адже саме ставлення до інвалідів визначає ступінь цивілізованості суспільства. Захищаючи гідність таких особливих людей, ми захищаємо своє людське обличчя.

У цей день  студенти нашого інституту – Козакова Юлія, Моргун Поліна, Федорченко Діана, Радченко Аліна, Глущенко Емілія, Козлова Софія, Бойко Валерія, Карпенко Анастасія, Великородна Поліна, Івакіна Орина, Діденко Аліна, Татарчук Оксана, Лаптєв Данило, Ярош Лідія –  приєдналися  до цієї міжнародної ініціативи й відвідали Центр для денного перебування «Kinder Club», що знаходиться на базі Центру соціальних послуг у м. Бахмут. Цього дня студенти проявили себе в ролі вихователів, спілкуючись з дітьми. Провели для малюків безліч ігор, займалися творчістю, розважали відвідувачів центру та розповідали їм цікаві історії. А ще принесли дітлахам солодкі подарунки, які їм дуже сподобалися. Вони були в захваті від того, що волонтери підготували справжній сюрприз. Приємно вражені були й керівники цього Центру, які відзначили небайдужість студентів ГІІМ, що добровільно навідали діток і приділили їм трішки свого часу й уваги.

Цього дня хочеться побажати їм теплих стосунків із близькими, бадьорості духу та міцного здоров`я, а також залишатися для нас прикладом безмежних людських можливостей та великої сили волі. А всім волонтерам бажаємо невичерпної душевної щедрості та милосердя, які б втілилися у добрі справи.

Владислав Ванда