НОВА ЗУСТРІЧ ЗІ СТЕЙКХОЛДЕРАМИ

НОВА ЗУСТРІЧ ЗІ СТЕЙКХОЛДЕРАМИ

3 грудня ми підписали тристоронній Меморандум про співпрацю між Державною екологічною академією післядипломної освіти та управління, громадською організацією «Центр підтримки громадської активності «Крила» та нашим інститутом. Меморандум спрямований на об’єднання зусиль партнерів та обміну досвідом у сфері розвитку внутрішнього туризму та управління природоохоронними територіями. Це новий напрямок  роботи інституту, початок якому  покладено відкриттям у нас «Школи гіда». «Школа» запрацювала з жовтня поточного року в статусі дисципліни вільного вибору студентів, а її перші слухачі знайомилися з організацією екскурсійної справи, визначали психологічні особливості роботи гіда, опановували основи риторики та ораторського мистецтва, визначали можливі «туристичні магніти» Донецької та Луганської областей.

Наступні два дні – 4 та 5 грудня –  зі слухачами «Школи» працювала доцент кафедри методології освіти для сталого розвитку Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Н.В. Гудкова, яка провела навчальний семінар з інтерпретації природної та культурної спадщини. Семінар було організовано на двох локаціях – у навчальній аудиторії та у виставковому центрі Бахмутського краєзнавчого музею, де відбулося знайомство з керівницею майстерні «Оберіг» С.А. Кравченко. Насичений і дуже корисний семінар завершився презентаціями обраних слухачами об’єктів, серед яких були елементи українського національного одягу, старовинна праска та ін. Учасники семінару отримали відповідні сертифікати. 

Роботу «Школи гіда» буде продовжено і в наступні роки, вона стає новим кроком у розвитку підприємницької компетентності студентів та випускників інституту.

Владислав Ванда