ЛІТЕРАТУРНА СЕРЕДА

ЛІТЕРАТУРНА СЕРЕДА

8 грудня 2021 року літературно-художнім клубом та бібліотекою Інституту було відновлено традицію проведення заходу «Літературна середа». У рамках цього проєкту до інститутської літературної вітальні приходили письменники, поети, художники, фотографи, а також студенти Інституту, школярі бахмутських шкіл.

Цього разу програма заходу була дуже насиченою й цікавою. Ресурсний центр став одночасно і фотовиставкою, і кінозалом, і історично-літературним музеєм. Свій незвичний фотопогляд на звичайну донбаську зиму представив фотохудожник Андрій Парахін. Фільм про видатного українського фотографа Марлена Матуса був доповнений цікавими спогадами про митця, адже письменник Михайло Коротунов знав його особисто. Рекомендації щодо фотографічних робіт студентам – членам літклубу – були своєчасними та корисними.

Керівник літклубу Наталія Ковальська розказала присутнім про початок літературного руху  в Україні, який зароджувався тут, у Бахмуті. Вона ознайомила учасників заходу з першими літературними журналами, виданими ще в далекому 1924 році, і висловила надію, що члени літклубу  продовжать традиції літературного Бахмута.

Загальним рішенням було погоджено назву літклубу Інституту. Відтепер ми – літературно-художній клуб LITERA.

Бібліотеці Інституту Андрій Парахін передав подарунок – книги, які стануть у нагоді при вивченні літератури. Як і завжди, в літературній вітальні звучали вірші та оповідання, велися дискусії та звичайні людські розмови про те, що було, є й обов’язково буде.

Владислав Ванда