Проєкт «Destination for Children»

Проєкт «Destination for Children»

Нарешті  повернулася з Туреччини наша студентка факультету романо-германських мов  Ольга Даніч  (гр. 211 в). Нагадуємо, що Ольга брала участь у проєкті  «Destination for Children», який відбувався в Туреччині.  Проєкт пов’язаний з волонтерством.

Своїми враженнями та емоціями Ольга вирішила поділитися з нами.

«Мандри – це завжди нові відкриття й відчуття. Подорожуючи, ми відкриваємо для себе світ, а себе – світові. Тільки вирушивши в мандрівку, зможемо побачити своїми очима далекі країни та міста. Навіть сусіднє місто може назавжди залишитися для нас тільки назвою, якщо ніколи туди не поїдемо.

А ще в кожній поїздці окремою магією для мене є саме дорога, шлях до місця призначення. Дуже цікаво спостерігати за зміною клімату, природи, архітектури й соціуму за вікном літака чи автобуса, поринаючи у свої думки, слухати улюблену музику або читати книгу. До речі, у таких випадках я часто переосмислюю багато речей, замислююся  над різними проблемами, питаннями. І це як окрема подорож десь на рівні підсвідомості – мандри власними думками.

Моя подорож за проєктом тривала два місяці. Усі витрати на транспорт, страхування взяла на себе компанія Host Organis. Зустріли дуже гостинно. Тиждень дали на адаптацію, прогулянки містом, знайомство з новими людьми. Ми відвідували офіс і школи, в яких треба було працювати. Також нам видали мапи міста і пакет із грошима. Нам призначили ментора.

Наступного тижня у нас почалася власне активність. Розробляли різноманітні заходи, знайомилися з дітьми, проводили майстер-класи. Також навчалися турецькій мові, проводили «speaking club» англійською мовою. Відвідували найкрасивіші  куточки міста, музеї.

Також ми зняли цікаве відео про подорож. Придумали проєкти для майбутніх волонтерів.

У свій вільний час відвідували  кафе, де слухали  живу музику, знайомилися з турецькими традиціями, – після чого я реально закохалася в Туреччину.

Для нас проводилися заходи, на яких кожен з нас готував свою національну страву.

Зараз я почала поглиблено вивчати турецьку мову, бо дуже хочу відвідувати цю найкрасивішу країну світу. Емоції переповнюють!  Раджу всім подорожувати до Туреччини – надзвичайної завдяки колоритним звичаям та традиціям країни».

Усі люди хочуть бути щасливими, і більшість із нас вбачає своє щастя в матеріальних благах. Але є люди, які відчувають радість не від речей, а від позитивних емоцій. Лише варто пригадати, як у календарі відзначаємо дні до потрібної дати – дня початку подорожі.

Владислав Ванда