Проєкт «Discover Chess with ESC»

Проєкт «Discover Chess with ESC»

Побачити світ – мрія  кожної людини. Скільки всього нового й прекрасного таїть у собі наша планета. Скільки в світі країн – стільки й незвіданих далей, доріг та відкриттів.

Кожна культура унікальна своїми звичаями та традиціями; знайомлячись з ними, ми отримуємо можливість ближче пізнати інших людей. І все це збуджує цікавість, зачаровує й притягує нас. Розвинена система транспорту дозволяє долати величезні відстані за лічені години. Весь світ відкритий для людини, і подорожі перестали бути просто мрією для всіх нас.

Повернулася з Туреччини наша студентка факультету романо-германських мов Анастасія Реука (232 гр.). Нагадуємо, що Настя брала участь у проєкті «Discover Chess with ESC», який відбувся в Туреччині.  Цей захід пов’язаний із навичками гри в шахи, передбачає заохочення молоді до кращої поведінки за допомогою шахів. 

«Я тільки розпочинаю свій шлях мандрівника, і переді мною ще багато незвіданого. З кожної своєї поїздки я привожу не тільки враження, але й сувеніри та фотографії, які в подальшому нагадують мені про весело й цікаво проведений час.

Хочу наголосити, що, як на мене, такий досвід повинен отримати кожен студент.

Я дуже хвилювалася через сесію, намагалася  поєднувати волонтерські обов’язки й навчання. Нам призначили дуже гарного ментора, який не відходив від нас ні на крок. Ми відвідували різні школи, коледжі, дитячі садочки, університети. Знайомилися з новими людьми, розвивали гру в шахи серед дітей. З ними було дуже цікаво грати,  цікаво спостерігати за ними.

Вечорами ми спілкувалися з нашими друзями-волонтерами і щоразу більше дізнавалися про культуру країни.

Цей проєкт соціалізував мене, покращив мої вольові якості, дав змогу знайти багато гарних друзів.

Сподіваюся, у моєму житті ще буде багато проєктів і ще багато подорожей чекають на мене».

Владислав Ванда