Відбувся фінальний захід грантового проєкту «Факти з історії Донбасу»

Відбувся фінальний захід грантового проєкту «Факти з історії Донбасу»

Команда Горлівського інституту іноземних мов ДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет» у рамках грантової програми проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність», який виконується IREX (Радою наукових досліджень та обмінів) за підтримки Посольств Великої Британії та США, у партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Академією  української преси, завершила розробку сайту «Україна відома і невідома».

Автори і розробники сайту планують розміщувати на ньому інформацію про дивовижну культурну спадщину нашої країни, про історико-культурні пам’ятки української провінції, багато з яких дійсно не відомі широкому загалу навіть в Україні. Наявність цих пам’яток є прямим підтвердженням глибинних історичних коренів  українського етносу, його самобутньої неповторної краси, його самостійного історичного шляху.  

Розпочалася розробка сайту з південно-східного регіону України – з Донецької та Луганської областей. На сайті представлені сім основних сторінок-рубрик, що вміщують 72 світлини, які охоплюють основні періоди розвитку цих українських територій.  9 лютого відбулася онлайн-презентація сайту – учасники зібрання здійснили оглядову екскурсію. Присутні на заході – здобувачі середньої та вищої освіти, вчителі,  викладачі – високо оцінили роботу команди і сайт «Україна відома і невідома». Пропонуємо ознайомитися із сайтом  за посиланням http://uvin.forlan.org.ua

Сергей Гладких