Міжнародний день дарування книг

Міжнародний день дарування книг

Міжнародний день дарування книг (International Book Giving Day-це добровільна ініціатива, започаткована у 2012 році американкою Еммі Бродмур і збігається з Днем Валентина. Вона спрямована на підвищення інтересу та доступу до книг і бібліотек.

Мета Міжнародного дня дарування книг– надихнути людей по всьому світу подарувати 14 лютого книгу-бібліотеці, другу, членам родини. Вважається, що у цей день мають об`єднатися і ті, хто дарує книги, і ті, хто прищеплює любов до читання.

Адже книга-один із найцінніших винаходів людства, вона сіє правду, добро, любов. Вона дасть нам відповіді на всі запитання і гарну пораду, навчить жити, любити і працювати заради щастя народу, заради самих себе і своїх рідних.

Студенти 1 курсу  нашого інституту, зокрема, Козакова Юлія, Залєсова Владислава та Костенко Іван, за ініціативи Волонтерського центру «СВОІ» долучились до флешмобу #даруй_книгу від Донецького обласного дитячо-молодіжного центру  та  завітали до Міської бібліотеки для дітей і подарували 3 книги в літературну скарбничку бібліотеки.

Отож, 14 лютого не лише День усіх закоханих, а ще й день дарування книги.

Мрійте! Кохайте! Читайте!

Владислав Ванда