Вебінар з теми «Підвищення кваліфікації вчителів, практичних психологів, керівних кадрів та державних службовців: ІНДИВІДУАЛЬНИЙ ПІДХІД ДО КОЖНОГО!»

Вебінар з теми «Підвищення кваліфікації вчителів, практичних психологів, керівних кадрів та державних службовців: ІНДИВІДУАЛЬНИЙ ПІДХІД ДО КОЖНОГО!»

17 лютого 2022 року працівники навчально-наукового центру сучасних технологій формування професійної компетентності Горлівського інституту іноземних мов Державного вищого навчального закладу «Донбаський державний педагогічний університет» (далі – Центр) провели вебінар з теми «Підвищення кваліфікації вчителів, практичних психологів, керівних кадрів та державних службовців: ІНДИВІДУАЛЬНИЙ ПІДХІД ДО КОЖНОГО!». Категорія учасників: учителі закладів загальної середньої освіти, керівні кадри, практичні психологи та держслужбовці з усіх куточків Донецької області). Загальна кількість осіб, які взяли участь в онлайн-заході – 100.

Шередека Галина Володимирівна, завідувачка Центру, кандидат філологічних наук, доцент кафедри германської філології, закцентувала увагу на особливостях організації роботи в межах функціонування Центру, проаналізувавши ключові аспекти щодо проходження підвищення кваліфікації, зважаючи на виклики суспільства, вимоги держави та потреби кожної особистості.

Під час проведення вебінару чітко визначено спектр переваг щодо підвищення кваліфікації на базі Центру. Серед них:

  • здобуття сучасних знань, оволодіння інноваційними вміннями та навичками;
  • наявність ліцензованих програм;
  • написання випускної кваліфікаційної роботи виключно в контексті своєї спеціальності (реалізація вектору автономії вчителя);
  • індивідуальний підхід до кожного;

– підвищення кваліфікації з елементами стажування (із ВАМИ співпрацюватимуть висококваліфіковані науково-педагогічні працівники Інституту, які знаходяться у вирі інновацій);

– можливість долучитися до наукової роботи через  аналіз освітніх програм (навички з розвитку «стейкхолдерства»);

Салагуб Людмила Іванівна, провідний фахівець Центру, аспірантка Донецького національного університету імені Василя Стуса (м. Вінниця), націлила увагу учасників онлайн-заходу на проблематиці підвищення кваліфікації вчителів, керівних кадрів, практичних психологів та державних службовців через призму ІНДИВІДУАЛЬНОГО ПІДХОДУ ДО КОЖНОГО. Презентовано широкий спектр курсів підвищення кваліфікації для вчителів гуманітарного циклу, практичних психологів та керівних кадрів у контексті таких спеціальностей:

  • українська мова та література;
  • іноземні мови (англійська, французька, німецька, іспанська);
  • російська мова та література;
  • історія;
  • зарубіжна література;
  • практична психологія.

Висвітлено особливості підвищенням кваліфікації за спеціальними короткостроковими програмами для державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування. Презентовано контакти Центру, інформаційний контент якого закумульовано в Мережі Інтернет за покликаннями:

Могилєвська Анна Анатоліївна, секретар-друкарка Центру, презентувала широкий спектр освітніх послуг Центру. Серед них:

  • курси іноземної мови для повсякденного спілкування (англійська, німецька, французька, іспанська);
  • курси чеської мови для початківців;
  • курси з підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО);
  • курси з підготовки до єдиного вступного іспиту з іноземної мови (ЄВІ);
  • курси з підготовки до іспиту на рівень володіння державною мовою.

Проведення вебінару сприяло обміну думками в контексті підвищення кваліфікації різних категорій фахівців, зважаючи на сучасні реалії життя.

Радітимемо активній співпраці з ВАМИ!

Із матеріалами вебінару («ДАЙДЖЕСТ КУРСІВ», презентація, оголошення тощо) можна ознайомитися за покликанням: https://drive.google.com/drive/folders/1HnsuQfS13Nln5DHdS5oyjXZtypU4Y2MZ?usp=sharing

Сергей Гладких