ТОП-ПІДРУЧНИК З НІМЕЦЬКОЇ МОВИ ЗНАЙДЕНО!

ТОП-ПІДРУЧНИК З НІМЕЦЬКОЇ МОВИ ЗНАЙДЕНО!

28 квітня 2022 відбулася робоча нарада викладачів секції німецької мови кафедри германської філології ФРГМ щодо підведення підсумків пілотного проекту з використання в освітньому процесі навчального комплексу з німецької мови «Menschen».

Цей проект був започаткований у 2019-2020 н.р., коли бібліотека ГІІМ ДЗВО «ДДПУ» отримала 24 підручники з німецької мови «Menschen A.1.1.»  для студентів І курсу як дарунок від Олега Скиби, представника Бахмутської діаспори в ФРН. У 2020 р. адміністрація ГІІМ ДВНЗ «ДДПУ» виділила кошти на придбання інших підручників цього комплексу: «Menschen A.2», «Menschen В.1» та «Menschen В.2». Наразі усі студенти І-ІV курсів, які навчаються на нашій освітній програмі, забезпечені цією сучасною навчальною літературою.

За словами ініціатора проекту, ст.викл. Шарко А.А. ці автентичні підручники укладені відповідно до Європейських рекомендацій з мовної освіти та з урахуванням новітніх засад лінгводидактики, вони активно використовуються в освітньому процесі європейських та українських закладів вищої освіти, зокрема в Гете-інституті, Україна.

Викл. Бірюкова І.П. зауважила, що наші студенти, які через війну були вимушені тимчасово переїхати до Німеччини, не мають труднощів у повсякденному спілкуванні, тому що вміло використовують опановані завдяки цим підручникам комунікативні стратегії. До того ж, вони обізнані зі структурою екзамену з німецької мови для отримання сертифікату Гете-інституту, що є необхідним для роботи та навчання у Німеччині.

Викладачі секції німецької мови кафедри германської філології ФРГМ дійшли висновку про успішність пілотного проекту з використання в освітньому процесі навчального комплексу з німецької мови «Menschen», його перспективу вони вбачають у використанні навчального комплексу «Menschen» при викладанні німецької мови як другої іноземної на інших освітніх програмах нашого інституту.

к.філол.н., доц. Морозова Л.І.,

зав.секції німецької мови

кафедри германської філології ФРГМ

Владислав Ванда