Я в Німеччині

Я в Німеччині

Німеччина – одна з найрозвинутіших країн світу та Західної Європи. Вона розташована в центрі Європи й межує з Польщею, Чехією, Нідерландами, Бельгією, Францією, Люксембургом, Швейцарією, Австрією та Данією. В Німеччині на туристів всюди чекають визначні пам’ятки й пам’ятники багатовікової культури: замки й палаци, церкви й монастирі, стародавні міста з фортечними мурами, воротами й баштами, із старими будинками на романтичних вулицях.

Ділиться з нами історією свого життя студентка групи 100 А Бєляєва Валерія.

«Я зараз знаходжусь у Німеччині, місто Хемніц. Мешкаю в готелі, без прописки, на кошти батьків. Завдяки навчанню в інституті й знанням німецької, я допомагаю перекладати інформацію під час покупок та під час пересування містом. У цій країні інші порядки, інший менталітет і інші люди. Відрізняють німців ввічливість і порядність, любов до чистоти й порядку. І це не просто позитивні якості нації, а невіддільні риси німецького суспільства, що прагне до досконалості. Дотримуючись етикету, німці виявляють велику повагу до своїх національних традицій. Це дуже гарний приклад, і багатьом є чому в них повчитися. Але дуже хочеться додому, де все рідне й знайоме.

На даний момент в мене є тільки одна мета – захистити та підтримати свою родину. Почуваю себе не дуже добре, але намагаюся триматися заради мами та брата. Батько зараз боронить кордони нашої країни. Україна обов’язково переможе, і тоді ми зможемо повернутися в рідну домівку».

Вячеслав Королев