Виховний відділ завжди тримає руку на пульсі

Виховний відділ завжди тримає руку на пульсі

Головне у вихованні – не навчити виконувати правила і дотримуватися вимог, а навчити молодих людей на рівні підсвідомості усвідомлювати важливість духовних і моральних життєвих цінностей, своїх дій та вчинків.

Сьогодні більше немає сходу і заходу України – усі ми, українці, однаково боремося за незалежність своє держави. На жаль, студенти нашого інституту роз’їхалися по різних куточках нашої країни. Співробітники виховного відділу  теж сьогодні перебувають у різних містах, але всі працюють в штатному режимі. Ми постійно контактуємо майже з кожним студентом нашого інституту.  Наш відділ надає психологічну підтримку дітям, які її потребують. Неодноразово нами надавалася допомога з приводу евакуації студентів з небезпечних міст, розміщення студентів у гуртожитках пошуку місць їх тимчасового перебування. Завдяки колективу інституту вдалося зібрати матеріальну допомогу для студентки з маленькою дитиною. І це не поодинокий випадок. Студенти, які дійсно потрапляли в скрутні умови,  зверталися до нас за допомогою і ми, звичайно, їх підтримували.

 У сучасному світі людині дуже важко обійтися без спілкування. Саме тому воно відіграє таку величезну роль у житті кожного. До того ж, реалії нашого життя диктують нам такі умови, де спілкування залишається важливим та чи не найголовнішим чинником для існування в суспільстві. Співробітники нашого відділу постійно спілкуються зі студентами нашого вишу, щоб дізнатися про те, як справи у наших студентів; кожен з нас ділиться певною інформацією, розповідає якісь життєві історії, повідомляє про новини й події, що сталися. Спілкування допомагає студентам розповісти про свій емоційний стан. Про те, які почуття вони мають та які переживання їх непокоять. Тому наш відділ постійно тримає руку на пульсі. І студенти нам довіряють. А це – найважливіша винагорода нам.

Вячеслав Королев