ВИ ЗАПИТУВАЛИ – МИ ВІДПОВІДАЄМО:

ВИ ЗАПИТУВАЛИ – МИ ВІДПОВІДАЄМО:

Мене хвилює, що буде з інститутом, викладачами, однокурсниками та чи повернемося в рідні стіни в Бахмуті?

Чи є вірогідність того, що наш інститут буде знаходитись в іншому місці після закінчення бойових дій?

Відповідно до Наказу по ГІІМ № 53 від 04.04.2022 р. наш інститут тимчасово переміщений і здійснює діяльність на базі Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара. Юридична адреса інституту не змінилася. Щиро сподіваємось, що після закінчення бойових дій ми всі зустрінемось в рідних стінах нашої alma mater в Бахмуті.

Як здійснюватиметься вступ в магістратуру?

З 1 серпня Ви маєте зареєструватись  в електронному кабінеті і написати мотиваційний лист на ім’я директора інституту.  Якщо Ви претендуєте на бюджетне місце за спеціальностями 035 Філологія та 014 Середня освіта – складаєте фаховий іспит. Вступ до магістратури за спеціальністю 053 Психологія передбачає складання фахового іспиту та магістерського тесту навчальної  компетентності як на  бюджетну форму навчання, так   і  на контракт. Вичерпну інформацію щодо вступу в магістратуру Ви можете отримати у Відбірковій комісії інституту (+38(095) 207-39-37; +38(066) 513-78-72 ), або у Вашому деканаті.

Чи можливо в наступному році змінити спеціальність?

Напевно, йдеться про перехід на іншу освітню програму. Це можливо, за умови складання академічної різниці. Навчально-методичний відділ інституту надасть вам вичерпну консультацію у кожному індивідуальному випадку.

Навіщо абітурієнтам в мультитесті здавати математику, якщо в нашому інституті її не вивчають взагалі?А історію вивчаємо лише семестр, на окремих спеціальностях? Чи не можна її замінити, наприклад, на іноземну мову?

Складові національного мультипредметного тесту затверджені Міністерством освіти і науки України, вони є обов’язковими для всіх абітурієнтів 2022 року і жоден заклад вищої освіти не має повноважень їх змінювати.

Вячеслав Королев