Вебінар «Виклики впровадження діючих проєктів Еразмус+: Розвиток потенціалу вищої освіти та інших проєктів співпраці на період воєнного стану в Україні»

Вебінар «Виклики впровадження діючих проєктів Еразмус+: Розвиток потенціалу вищої освіти та інших проєктів співпраці на період воєнного стану в Україні»

2 червня 2022 року відбувся вебінар від NEO України спільно з Міністерством освіти і науки України «Виклики впровадження діючих проєктів Еразмус+: Розвиток потенціалу вищої освіти та інших проєктів співпраці на період воєнного стану в Україні»,на якому були присутні й представники проектів #MultiEd та #WARN від Горлівського інституту іноземних мов. У заході взяли участь близько 80 членів команд діючих проєктів Еразмус+, а також координатори від EACEA – Європейської виконавчої агенції з освіти та культури, що опікується всіма Еразмус+ проєктами.

На початку зустрічі було підкреслено, що, попри воєнний стан, уряд Україні, зокрема й МОН, визначили серед пріоритетних завдань діяльності виконання міжнародних зобов’язань.

Керівниця Національного Еразмус+ Офісу України Світлана Шитікова щиро привітала всіх учасників вебінару, виявила обізнаність щодо ситуації, у якій опинилися деякі українські університети через агресію рф, тимчасову окупацію окремих територій, руйнування інфраструктури, внутрішнє переміщення та втрату обладнання й документації проєктів. Усі зазначені ризики, безумовно, шкодять вчасному виконанню зобов’язань й офіційно визнані обставинами непереборної сили, які будуть враховані під час розгляду питань призупинення або продовження термінів подання кінцевих результатів проєктів.

Світлана Шитікова подякувала командам за роботу та запевнила в готовності НЕО України здійснювати консультаційну підтримку проектантів 24/7. У своїй презентації керівниця окреслила виклики, з якими зіткнулися українські виші, та докладно зупинилася на шляхах їхнього розв’язання спільно з НЕО України.

Віримо в Україну, кожного громадянина, Збройні Сили України, партнерів та працюємо разом на результат для перемоги! Все є і буде Україна!

Владислав Ванда