Черкаси – Челендж під назвою «А це цікаво!» триває!

Черкаси – Челендж під назвою «А це цікаво!» триває!

Доброго ранку! А ми продовжуємо дивитися щось цікаве!?
Кравченко Єлизавета зі 311-А групи перехопила естафету та вирішила показати нам стародавнє місто, яке належало козакам. До вашої уваги – місто Черкаси!
Приємного перегляду?

Черкащина – серце України! Саме тут, в Черкаській області, знаходиться географічний центр України, що розташований біля села Мар’янівка, Звенигородського району.
Обласний центр – місто Черкаси – одне з найдавніших і найславетніших місць нашої країни.
Тут знаходиться єдиний у світі музей «Кобзаря» Тараса Шевченка (тобто музей лише однієї книги!)
Вражаючою цікавинкою Черкас є Храм Білого Лотоса – найбільший буддійський храм в усій Європі!
Тут є вражаючий своєю красою зоопарк – тераріум – АНГКОР-ВАТ “Дивовижний світ тропіків”. Це різновид оранжереї, в якій відтворені кліматичні показники вологості та температури тропіків, великі рослини, серед яких знаходяться тварини та скульптури з вапняку, що максимально наближають вас до умов тропічного лісу Центральної Камбоджі та храмового комплексу стародавніх кхмерів.
Також у Черкасах є місцевий зоопарк, який містить 240 видів представників фауни, понад півтори тисячі особин. Це і ссавці, і птахи, і рептилії. Зоопарк спеціалізується на представниках тераріумів групи і тварин лісової та лісостепової зон.

Черкаси називають найзеленішим містом України, тому тут багато зелених зон – парків та скверів – та найбільшим є міський парк «Сосновий бір», який є популярним серед місцевих та гостей міста.
Сосновий бір – чудове місце для відпочинку, та головне те, що звідси відкривається захопливий вид на Дніпро та Черкаську дамбу, довжина якої сягає 15 км!
Вид на головну річку країни в Черкасах може позмагатись з Києвом!

Владислав Ванда