СВЯТО В «LITERA»

СВЯТО В «LITERA»

14 лютого літературно-художній клуб «LITERA» радо зустрічав учасників та гостей на своєму святковому засіданні. Не відзначати такий день було просто неможливо, адже в кожного з літклубівців є роботи, присвячені коханню. Тож, у День всіх закоханих ми говорили на цю важливу тему, читали вірші та оповідання, які написали студенти, а потім насолоджувалися ліричними рядками класиків: Л. Українки, В. Сосюри, М. Вінграновського, Л. Костенко. Поетичні рядки настільки захопили учасників літклубу, що було вирішено одноголосно: жодного заняття без знайомства з творами українських митців! Наступне заняття буде присвячено творчості Лесі Українки. Кому цікаво – двері нашого літклубу відкриті!

Поезія надихнула спробувати свої сили – разом, вивчаючи ритміку та риму вірша, склали початок твору про кохання. Домашнім завданням стало дописати вірш і дати йому назву. Віримо, що вдасться. А щодо художнього фото – бачити, встигати та зберегти мить, яка більше не повториться – ось таке завдання нашим митцям. На наступному занятті розглянемо надані світлини та спробуємо допомогти бачити головне.

Приємно здивували своїми роботами наші художники, яких надихнули фільми про кохання. Саме так – відгукуватися у серцях та давати поштовх до творчості – це і є призначення справжнього мистецтва.
А в планах нашого літературно-художнього клубу «LITERA» – взяти участь у відкритому Фестивалі-конкурсі «Любіть Україну», який присвячений творчості нашого земляка Володимира Сосюри і знову зустрітися у вівторок, в останній день зими, будуючи плани на весну.

Владислав Ванда