LITERA збирає друзів

LITERA збирає друзів

LITERA збирає друзів

Кожен з нас має багато справ та завдань, тож не завжди є можливість «викроїти» годинку-другу на зустріч в онлайн-форматі задля спілкування про літературу чи образотворче мистецтво просто так – для душі. Але у самих завзятих студентів нашого інституту це виходить. На чергову зустріч у літературно-художньому клубі LITERA завітали нові знайомі і старі друзі. А це так приємно – зустрічати друзів!

На цьому занятті ми продовжили традицію вивчати творчість українських митців. Цікаву презентацію про Олену Пчілку підготував Євген Терехов, а Світлана Лиманська доповнила його розповідь деякими фактами про родину письменниці. На наступній зустрічі будемо знайомитися з творчістю Михайла Драгоманова – запрошуємо тих, кому буде цікаво.

Думаю, багато хто з ін’язівців знає, що члени літературно-художнього клубу LITERA брали участь у відкритому Фестивалі конкурсі «Любіть Україну». Були представлені і поетичні роботи, і художні світлини, і малюнки. І на цьому занятті ми переглянули кращі роботи учасників-фотографів майже з усіх областей України. Аналізуючи світлини, говорили знову про композицію кадру, світло тощо. А деякі роботи учасників змусили нас подискутувати про інтерпретацію візуальних символів у контексті міфологеми українського бароко. Все це дозволить нашим фотографам-початківцям стати професіоналами своєї справи.

«Домашнє завдання» з фотографії переглянули із добрими посмішками та гумором, адже кожен фотографував свого хатнього улюбленця. А кому не випало такого «щастя» – той виходив на фото охоту за дворовими мешканцями. І кадри вийшли досить вдалими! Поради досвідченого фотомитця А. Г. Парахіна дозволили зробити ці світлини ще кращими.

Час сплинув зовсім непомітно. Та це не означає, що ми розсталися на два тижні: у чаті літературно-художнього клубу LITERA йде постійна розмова на цікаві теми. От зараз вибираємо вірші до Всесвітнього дня поезії. Кожен день повинен бути сповненим позитивними емоціями і нам в цьому допомагає Слово і Погляд, адже навкруги вирує хай і складне, але таке цікаве життя.

Владислав Ванда