ТИЖДЕНЬ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ

ТИЖДЕНЬ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ

24–28 квітня 2023 року кафедра англійської філології та перекладу факультету соціальної та мовної комунікації Горлівського інституту іноземних мов ДВНЗ ДДПУ провела «Тиждень англійської мови».

ШЕКСПІР І МИ

24 квітня студенти й гості дізнались багато цікавих фактів із життя великого англійського поета й драматурга Вільяма Шекспіра. Здобувачі першого курсу під керівництвом викладача кафедри В.Д. Ладоніної із захопленням продекламували сонети, намагаючись передати всі почуття автора. Присутні взяли активну участь у вікторині на платформі Kahoot!, тож мали можливість перевірити свої знання на практиці.

АНГЛОМОВНИЙ СВІТ

25 квітня було запропоновано змістовний пізнавальний захід про англомовні країни, організований завідувачкою кафедри О.В. Круть за креативної підтримки студентів, зокрема Ю. Онищенко й А. Корольової. Вікторина проводилась у форматі Wordwall; студенти та гості перевірили свою обізнаність із лінгвокраїнознавства англомовного світу.

АБЕТКА ПЕРЕКЛАДАЧА

26 квітня доцент кафедри О.А. Ясинецька зацікавила учасників зустрічі пізнавальними відео й інтерактивними тестами (на платформах LearningApps і «На Урок») про прийоми перекладу, можливість перекладацької компресії, переклад термінів, специфіку перекладацького скоропису й міжмовні відповідники абревіатур. Застосовані вправи були змістовними й корисними як для учасників із ГІІМ, так і для майбутніх студентів серед гостей події.

МІЖМОВНА ІНТЕРФЕРЕНЦІЯ

27 квітня доцент кафедри О.А. Ясинецька спонукала учасників зустрічі розпізнавати «хибних друзів перекладача» й долати різні аспекти інтерференції: лексичні, граматичні, пунктуаційні, а також помічати нюанси британського й американського варіантів англійської мови та уникати помилок у застосуванні кожного з них. Пізнавальні відео та відповідні інтерактивні вправи (на платформах LearningApps і Wordwall) були цікавими для всіх учасників, серед яких, дізнавшись про подію, долучились і колишні випускники.

ІКТ У НАВЧАННІ ТА ВИВЧЕННІ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ

28 квітня доцент кафедри В.О. Андрущенко презентувала нову ОПП «Середня освіта (Англійська мова і література). Інформаційно-комунікаційні технології». Учасників зустрічі було зацікавлено пізнавальними відео та прикладами того, що вмітимуть здобувачі освіти, навчаючись на цій ОПП: використовувати і створювати онлайн-ресурси. Студентки К. Федчун та А. Корольова провели цікаві інтерактивні тести. Викладач кафедри англійської філології та перекладу А.Є. Соколова розповіла про платформу Quizlet та її аналоги.

Дякуємо всім учасникам і бажаємо кожному миру, безпеки, наснаги, успіхів, перемог, здійснення мрій і всього найкращого!

Владислав Ванда