Доступ до повнотекстових електронних ресурсів на платформі Research4Life

Доступ до повнотекстових електронних ресурсів на платформі Research4Life

З січня 2023 року Україна має право на доступ до повнотекстових електронних ресурсів на платформі Research4Life як країна Групи А (вільний доступ). Через портал Research4Life надається доступ до електронних колекції книг і журналів міжнародних видавництв ElsevierSpringer NatureJohn Wiley & SonsTaylor & FrancisEmeraldSage PublicationsOxford University Press, Cambridge University PressIOP Publishing та інші (обрати у відповідних полях назву країни (Україна) та тип установи (Горлівський інститут іноземних мов)).

Державна науково-технічна бібліотека України виступає адміністратором в забезпечені доступу до ресурсу.

Для отримання віддаленого доступу до платформи Research4Life варто звернутися до відділу наукової роботи (nauka_giim@ukr.netscience@forlan.org.ua):

1. На поштову скриньку контактної (відповідальної) особи відділу наукової роботи після реєстрації установи на порталі Research4Life надійшов лист-підтвердження з інституційним логіном та паролем для входу. Ці дані, відповідно до ліцензійної угоди, заборонено публікувати у відкритому доступі.

2. На запит користувача відділ наукової роботи електронною поштою надсилає інституційний логін та пароль  для входу на портал Research4Life.

Користувач після отримання логіну та пароля, заходить на один з порталів за посиланням:

  • Research4Life – єдиний портал;
  • Hinari – дослідження в галузі біології та медицини;
  • AGORA – дослідження в галузі сільського господарства;
  • OARE – дослідження навколишнього середовища;
  • ARDI – доступ до науково-технічної інформації;
  • oGOALI – дослідження в галузі права та соціальних наук.

3. Зайшовши на сайт Research4Life, користувач з випадаючого списку в розділі “ACCESS CONTENT” (верхній правий кут екрана) повинен обрати “LOG IN” та ввести логін та пароль, який  отримав раніше (крок 2).   Якщо вхід здійснюється через портали Hinari, AGORA, OARE, ARDI, GOALI користувач повинен натиснути на кнопку силует (у верхньому правому куті екрана) та ввести логін та пароль, який  отримав раніше (крок 2).

Владислав Ванда