Розпочався Тиждень психології в ГІІМ

Розпочався Тиждень психології в ГІІМ

У Всесвітній день психічного здоров’я 10 жовтня 2023 р. у ГІІМ розпочався Тиждень психології. Центром психологічної підтримки при кафедрі психології факультету соціальної та мовної комунікації було організовано проведення двох цікавих заходів.

Майстер-клас «Подолання страху і тривоги за допомогою нейрографіки» під керівництвом доцента кафедри психології О.Г. Разумової провели здобувачки 4 курсу Калініченко Стефанія, Тренбач Ірина, Галка Марія (ОП Середня освіта (Українська мова і література). Психологія) та Волкова Юліана (ОП Середня освіта (Англійська мова і література). Психологія). Майбутні психологи познайомили гостей із сучасною технікою арт-терапії – нейрографікою. Разом з ведучими учасники мали змогу виконати цікаву вправу, яка допомогла побороти страхи та тривогу. У результаті виконання було створено цікаві та незвичайні малюнки, в яких кожен зміг побачити певні символи і ресурси.

На вебінарі «Як змінюється самооцінка під впливом стресових обставин» завідувачки кафедри психології Т.В. Борозенцевої відбулось обговорення питань про умови формування самооцінки та її роль у подоланні наслідків впливу стресових факторів.

На заходах першого дня Тижня психології були присутніми понад сто учасників: здобувачі та викладачі нашого інституту та вишів-партнерів ГІІМ, представники адміністрацій закладів загальної середньої освіти, старшокласники, випускники ГІІМ з психологічних спеціальностей.  В атмосфері відкритого спілкування, взаємодії  кожен знайшов те, що є корисним і потрібним саме йому на даному етапі життя: нові ідеї, позитивні емоції і натхнення для співпраці, творчості, навчання.

Владислав Ванда