ЩИРО ВІТАЄМО З ЮВІЛЕЄМ!

ЩИРО ВІТАЄМО З ЮВІЛЕЄМ!

Сьогодні, 29 жовтня 2023 року, колектив Горлівського інституту іноземних мов Державного вищого навчального закладу «Донбаський державний педагогічний університет» щиро вітає з ювілеєм ДОКАШЕНКА ВІКТОРА МИКОЛАЙОВИЧА, професора кафедри вітчизняної та зарубіжної історії, доктора історичних наук.

Тридцять три роки разом з Горлівським інститутом іноземних мов! Для людського життя це вже солідно, для професійного – заслуговує поваги, адже разом з колективом пройдено і щасливі, і складні періоди історії інституту.

Віктор Миколайович розпочав трудову діяльність в нашому інституті у 1990 році доцентом кафедри політичної історії. Потім були посади декана факультету іноземної та української мови, професора кафедри вітчизняної та зарубіжної історії. У 2001 його було обрано ректором інституту.

Наукова робота завжди була важливою складовою життя проф. Докашенка В. М. Монографії, статті у наукометричних та фахових виданнях, журналах та колективних збірках зарубіжних та вітчизняних ЗВО, виконання обов’язків головного редактора збірника наукових праць «Грані історії», наукового керівника кафедральних тем, участь у проєкті Еразмус+… Перелік можна продовжувати і продовжувати. І ще важливо згадати про роботу зі здобувачами, адже під керівництвом проф. Докашенка В. М. відбулося чимало захистів дисертацій аспірантів-істориків.

Ще одним вагомим здобутком цієї осені стала акредитація освітньо-наукової програми Історія та археологія  третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти. Гарантом цієї програми виступив Віктор Миколайович Докашенко.

Завжди можна порадіти за людей, чиї захоплення переплетені із роботою. В цьому плані ювіляр – щаслива людина! Його захоплення фотографією та пошуки історико-культурних пам’яток України дали можливість багатьом побачити виставку «Україна відома і невідома».

Ми віримо в те, що у Віктора Миколайовича Докашенка ще багато планів і на їх реалізацію вистачить сил та натхнення. Від щирого серця зичимо йому здоров’я, радості, реалізації планів та проєктів, родинного тепла, підтримки друзів і, обов’язково, – миру!

Владислав Ванда