Міжнародна наукова конференція «Переосмислюючи українознавство: локально, реґіонально та транснаціонально»

Міжнародна наукова конференція «Переосмислюючи українознавство: локально, реґіонально та транснаціонально»


Протягом 16 – 17травня 2019 року в місті Франкфурт-на-Одері(Німеччина) на базі Європейського університету Віадріна відбулась міжнародна наукова конференція «Переосмислюючи українознавство: локально, реґіонально та транснаціонально». Уконференції взяв участь викладач кафедри вітчизняної та зарубіжної історії М. М.Концур.

На конференції були підняті дуже актуальні теми для українознавства, такі як порубіжжя, кордони, самосприйняття, та культурна ідентифікація, було дуже приємно зустріти колег з країн Європи та Америки, багатьох європейських університетів,ознайомитись з роботою зарубіжних українознавців.

Учасники конференції здійснили спробу концептуально переосмислити українську літературу та історію, феномен культурної, релігійної та мовноїнеоднорідности в Европі. Під час роботи конференції були висунуті нові ідеї для наукових кіл та визначено, що Україна з її складною історією, культурним розмаїттям, пострадянським політичним плюралізмом та ситуаційним білінґвізмом є перспективною країною для міждисциплінарних досліджень.

 

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Администратор