Green STrEAM Fest у Бахмуті

Green STrEAM Fest у Бахмуті

26 жовтня 2019 року в Горлівському інституті іноземних мов відбувся тренінг в рамках програми “Let’s Open Green STrEAM”, який був організований командою наших викладачів та студентів разом з представниками фонду «Відкрита політика» за підтримки Посольства Литовської Республіки в Україні і Програми розвитку співпраці та підтримки демократії Міністерства закордонних справ Литви.

У відповідь на тренінг, який відбувся наприкінці вересня в Карпатах, доценти нашого інституту Горлова Олена Володимирівна та Кокоріна Людмила Володимирівна, і студенти факультету романо-германських мов Усик Вікторія та Шевельова Діана поділилися компетентностями, набутими в Міжнародній зеленій школі. Зустріч вирішено було провести в незвичному для стін закладу формальної освіти форматі – фестивалю. Поєднання кращих традицій Міжнародної зеленої школи ім. Клима Чурюмова – освіти, української культури та digital-технологій стало неочікуваним та було жваво сприйняте учасниками тренінгу. Містка програма передбачала презентації GREEN STREAM заходів, а також методів Cool Digital Teaching (платформи Padlet та Kahoot). Запрошені на фестиваль майстри нашого міста продемонстрували цікаві етнічни ремесла, зокрема сухе та мокре валяння, берестяний живопис. До виготовлення маленьких шедеврів у техніці сухого валяння мали змогу приєднатися всі бажаючі. Сюрпризом єтномайстерні була демонстрація створення традиційної ляльки-мотанки, але незвичайної – живої, моделлю для якої виступила одна з викладачів. Завершився ж фестиваль виступом нашої студентки, яка виконала джаз-композиції на саксофоні.

Викладачі і студенти, які відвідали цього вересня Міжнародну зелену школу, отримали сертифікати про проходження навчання за програмою “Let’s Open Green STrEAM”. Беззаперечно, технології, представлені цією програмою, є дуже доречними для інтеграції в навчальний процес нашого інституту. Саме тому, ми плекаємо велику надію, що тренінг стане тільки початком співпраці Горлівського інституту іноземних мов та Міжнародної зеленої школи.

 

 

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Сергей Гладких