Проект міжнародної технічної допомоги Європейського Союзу «Підвищення якості та відповідності професійної освіти для Нової української школи у Донецькій області»

Проект міжнародної технічної допомоги Європейського Союзу «Підвищення якості та відповідності професійної освіти для Нової української школи у Донецькій області»

Проект міжнародної технічної допомоги Європейського Союзу «Підвищення якості та відповідності професійної освіти для Нової української школи у Донецькій області», бенефіціаром якого є Горлівський інститут іноземних мов Державного вищого навчального закладу «Донбаський державний педагогічний університет» передбачає, зокрема, завершення капітального ремонту гуртожитку № 2 по вул. Чайковського,63 у м. Бахмут.Про нагальність та своєчасність такої дії проекту висловила свою думку комендант гуртожитку № 1 Алла ОлександрівнаГроза:«Існуючі потужності не задовольняють всіх потреб інституту в місцях для проживання. Частина студентів розселена в гуртожитку коледжу транспортної інфраструктури, інші – винаймають приватне житло. Ремонт гуртожитку забезпечить щонайменше 140 особам, викладачамі студентам, багато з яких є переселенцями, гідні та безпечні умови проживання та сприятиме збільшенню кількості здобувачів вищої освіти.»

На першому етапі реконструкції гуртожитку,якийбув здійснений за підтримки Чеської агенції з розвитку, відремонтовано дах, замінені вікна та проведено утеплення фасаду (фото 1).

Другий етап здійснюється при фінансуванні Європейським Союзом.

В результаті проведеної тендерної процедури закупівлі на конкурсній основі оцінювальною комісією було прийняте рішення про присудження контракту на ремонт гуртожитку ТОВ «НПО ЄВРОТЕК».

Авторський нагляд за дотриманням проектно-кошторисної документації здійснюєДонбаська національна академія будівництва і архітектури.

Про хід виконання робіт з ремонту розповівкерівник підрядної організаціїМихайло ІвановичКвітко: «Проект  розрахований  на ремонт триповерхового будинку, загальною площею 2538,3 кв.м., у тому числі 1053,8 кв.м. житлової площі, включає встановлення систем водопостачання, опалення, відновлення електропроводки, заміну міжкімнатних дверей, ремонт та оснащення кухонь, санітарних та службових приміщень.

На початковому етапі виконані підготовчі роботи: демонтаж старої стелі, елементів конструкцій  що вийшли з ладу, міжкімнатних дверей, зняття штукатурки та фарби, злам непотрібних перегородок, закладено цеглою непотрібні дверні отвори, очищені підвальні приміщення від сміття,проведено обробку стін антисептичними засобами , анти грибковою сумішшю  (фото 2).

Здійснена розводка системи опалення, готується пакет документів для підключення до теплової магістралі та укладання договору на постачання тепла(фото 3).

Прокладено водопровідні та каналізаційні труби, облаштовані та прийняті в експлуатацію водовимірювальні вузли, опломбовано лічильники води (фото 4,5).

Частково замінені дошки на підлозі, тривають роботи з улаштування окремих стін гіпсокартонними листами, проводиться оштукатурювання стін, проводиться монтаж каркасу підвісної стелі (фото 8). 

Роботи по технічному нагляду за обєктом реконструкції здійснює ТОВ «ДОНБУДПЕРСПЕКТИВА».

Тож, є впевненість, що ремонт гуртожитку буде здійснено в повному обсязі, якісно і з дотриманням запланованого терміну.

Ця публікація підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу. ЇЇ зміст є виключною відповідальністю Громадської організації «Центр розвитку філології» і не обов’язково відображає точку зору Європейського Союзу.

Сергей Гладких