ІНЯЗ збирає друзів: візит пані Посла Федеративної Республіки Німеччини в Україні  пані Анки Фельдгузен

ІНЯЗ збирає друзів: візит пані Посла Федеративної Республіки Німеччини в Україні  пані Анки Фельдгузен

22 жовтня 2020 року до нашого інституту  завітала посол Федеративної Республіки Німеччини в Україні  пані Анка Фельдгузен разом з помічником Атташе з питань оборони пані Карен Гаас.

Гості пройшлись коридорами навчального закладу, пересвідчились, наскільки змінився інститут за шість років перебування у Бахмуті. Директорка інституту Є.М.Бєліцька розповіла про динаміку змін, що відбулися. Пані Посол висловила щире враження темпами та якістю відновлювальних робіт, що тривають і досі. Особливу увагу було приділено нашій бібліотеці, де, зокрема, зібрані новітні навчальні видання англійською, німецькою, французькою, іспанською мовами.

На зустрічі зі студентами та викладачами, які не злякались карантинних обмежень та прийшли поспілкуватися з пані Послом Анкою Фельдгузен, наша гостя розповіла досвід свого життя до моменту призначення на високоповажну посаду Посла Німеччини в Україні, і після. Студенти, у свою чергу, задавали численні питання про стосунки України та Німеччини, ЄС, про досвід студентського самоврядування Пані Посла, про розвиток українського суспільства, а ще про об’єднання Німеччини, про майбутнє молоді в Україні, про освітні обміни… Цікава та невимушена розмова минула дуже швидко, у залі панувала затишна атмосфера дружньої бесіди. Наприкінці зустрічі Пані Посол навіть погодилась стати Послом Горлівського інституту іноземних мов у стосунках з німецькими освітянами! Упевнені, що 22 жовтня ми були свідками початку нової сторінки дружби між Горлівським інститутом іноземних мов та Посольством Федеративної Республіки Німеччини в Україні!

Сергей Гладких