Інтерв’ю з випускницею

Інтерв’ю з випускницею

Нещодавно ми розповідали вам про голову Студентського Парламенту, Михайлицьку Катерину, що побувала в Туреччині як волонтер. Там вона познайомилася з нашою чудовою випускницею Вікторією, яка після закінчення ГІІМ спрямувала свої сили та здібності в потрібне русло та досягла вершин!

Ось вам невелика історія успіху Вікторії. Цим ми хочемо показати, що неможливе – можливе, як ідеться в тій пісні;)

Вікторія закінчила ГІІМ у 2015 році за спеціальністю Українська мова і література, англійська мова і зарубіжна література. Закінчивши 4 курс, вступила до магістратури.

Та навчання було неможливим через окупацію міста, тому вона доклала багатьох зусиль для сприяння переміщенню рідного вишу на підконтрольну українській владі територію: для цього вона відправляла запити про допомогу депутатам Верховної Ради України разом з кількома студентами свого факультету.

Пізніше Вікторія брала участь у всеукраїнському форумі «Студентів-переселенців», де спілкувалася особисто із заступником міністра освіти Інною Совсун щодо державного проєкту фінансування навчання студентів – ВПО. «Упродовж року я брала участь у багатьох форумах, де представляла інтереси свого вишу та консультувалась із державними діячами», – каже випускниця.

«Після закінчення навчання я працювала в будинку культури як аніматор, хореограф, вчитель англійської мови для дітей. Пізніше була проєктним менеджером, отримувала гранти від українських і міжнародних організацій, впроваджувала проєкти на різноманітні теми: інклюзії, медіаграмотності, розвитку креативності тощо для мешканців моєї громади, більшість з яких ВПО. Через деякий час я почала подорожувати, працювала з дітьми та менеджером у готелях у країнах Європейського союзу.

Перевагою роботи за кордоном для мене особисто було те, що я кожного дня практикувала мову та розвивала свої професійні навички. Для мене це було цікаво – спробувати щось нове, пожити в іншій країні з іншим менталітетом, незнайомою мені культурою і традиціями.

Наразі більшу частину часу я мешкаю за кордоном, працюю онлайн, вчу іноземну мову і продовжую бути соціально активною!»

На волонтерський проєкт в Туреччину Вікторія потрапила через відбір організацією «Stella». Для цього вона відправила резюме і мотиваційний лист, а вже на наступний день – отримала підтвердження участі в програмі!

«Для мене було дуже несподівано зустріти в Туреччині студентку інституту, де я навчалась. Упродовж проєкту Катерина показала себе як професійний педагог, працюючи з дітьми-біженцями (при цьому вона є студенткою першого курсу!)», – висловила свою думку випускниця.

«Хотіла побажати студентам не втрачати ні хвилини задля здійснення своїх мрій. Знання іноземних мов відкриває для вас великі професійні можливості, ви автоматично переходите на вищий соціальний рівень, відкриваєте для себе інше життя, наповнене знаннями, відкриттями та подорожами!»

Тож здійснюйте свої мрії!

«Сама можливість здійснення мрії вже робить життя цікавим»

– Пауло Коельо

Сергей Гладких