День європейських мов

День європейських мов

Європейський день мов вважається традиційним святом у Європі з 2001 року. Відзначається 26 вересня з метою надихнути жителів Європи на вивчення мов. Нині для сучасного європейця знання, як мінімум, двох іноземних мов є звичним явищем, оскільки це шлях до взаєморозуміння між народами та державами. Власне головною метою цього дня є привернути увагу аудиторії до мов, якими розмовляють у Європі, поширювати культурне та лінгвістичне різноманіття та заохочувати до їх вивчення впродовж життя.

Саме з цієї нагоди у Центральній міській бібліотеці Бахмутської міської ТГ була проведена книжкова виставка та інформаційний захід для учнів Бахмутської ЗОШ № 11, підготовлений студентами факультету романо-германських мов Горлівського інституту іноземних мов. Вже більше ніж півстоліття в стінах інституту вивчають мови європейських народів. Тому, як не здобувачам Ін’язу долучитись до святкувань і довести свою любов до іноземних мов. Молоді мовознавці продемонстрували свої знання англійської, німецької, французької та іспанської мов, дали змогу насолодитися мелодикою кожної з цих мов та розповіли цікаві факти про країни європейських мов. В такій невибагливій атмосфері школярі познайомилися з особливостями англійської, німецької, французької й іспанської мов та дізнались про національні особливості європейських народів. Крім того на школярів очікував конкурс на кращого знавця запозичень на платформі Kahoot!, переможці якого отримали корисні призи.

Усі учасники свята дізналися багато нового та отримали море позитивних емоцій, а також гарну мотивацію до вивчення іноземних мов.

Іноземні мови – це ключ до світу, який можна отримати в Горлівському інституті іноземних мов.

Владислав Ванда