Тиждень психології в ГІІМ

Тиждень психології в ГІІМ

Вже стає традицією двічі на рік проводити в ГІІМ «Тиждень Психології». Восени заходи, які організовують викладачі кафедри психології факультету соціальної та мовної комунікації, присвячуються Всесвітньому Дню психічного здоров’я, що відзначається 10 жовтня.

Всесвітній день психічного здоров’я (World Mental Health Day) започаткований у  1992 році з ініціативи Всесвітньої федерації психічного здоров’я (World Federation for Mental Health), має на меті підвищення інформованості населення щодо проблем психічного здоров’я і способів його зміцнення, а також профілактики й лікування психічних розладів.

Всесвітня організація охорони здоров’я констатує, що майже 1 мільярд людей у світі страждають психічними розладами. Зростанню захворюваності сприяють інформаційні перевантаження, політичні й економічні катаклізми в світі, а провісниками захворювань є стреси. Ще одним негативним фактором для психічного здоров’я населення стала пандемія COVID-19, що порушила звичне життя мільярдів людей у світі.

Усі заходи, які підготувала кафедра психології  впродовж «Тижня Психології» – з 9 по 13 жовтня, націлені на зміцнення психічних ресурсів людини, покращання так званого «психічного» імунітету, що дає змогу долати будь-які життєві негаразди.

9 жовтня 2021:

  • Викладач кафедри, практикуючий психолог та супервізор Інна Валентинівна Доля провела практичне заняття з профілактики та подолання кризових станів  для студентів 402 групи;
  • Кандидат психологічних наук, доцент Грицук Оксана Вікторівна для здобувачів вищої освіти ступеня «магістр» провела майстер-клас за темою: «Корекція психосоматичних розладів у дітей». Здобувачі ознайомилися з основами лікувального кавового живопису, засвоїли «кавову техніку» психологічної корекції психосоматичних захворювань та навчились проводити з клієнтами техніку «Старовинні двері».

11 жовтня 2021 о 18.00:

  • Відкритий ефір «Mental Health» в Instagram проводить кандидат психологічних наук, старший викладач кафедри Олена Геннадіївна Разумова. Головний спікер інтерактивного діалогу І.В.Доля розповідає про соматичні наслідки психічних травм та ділиться техніками їх подолання за допомогою методу Томаса Ханна.

12 жовтня 2021:

  • Кандидат психологічних наук., ст. викладач Разумова О.Г. організовує інтерактивну виставку  «Mental Health». Студенти 2 курсу ФСМК обговорюватимуть  важливі питання щодо профілактики власного психічного здоров’я, прийомів самодопомоги в стресових ситуаціях;  отримають консультації, до кого можна звернутися за допомогою в складну годину.

13 жовтня 2021:

  • Кандидат психологічних наук, практикуючий сімейний психолог,  доцент кафедри психології Тетяна Валеріївна Борозенцева проводить вебінар «Як подолати депресію» (19.00 – 21.00). Учасники онлайн-зустрічі матимуть можливість поставити питання та отримати відповіді щодо практичних прийомів подолання небажаних емоційних станів. 

Владислав Ванда