У дзеркалі Слова…

У дзеркалі Слова…

9 листопада 2021 року наш виш долучився до святкування Дня української писемності та мови й написання ХХІ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

На початку онлайн-зустрічі пролунав вислів преподобного Нестора Літописця: «Книга – це невичерпне джерело знань… Вчитаймося в кожне слово, і воно наситить наш розум і душу, уяву одвічною, загальнолюдською мудрістю, золотом чистої правди». Студентки факультету соціальної та мовної комунікації Юлія Щербина та Софія Рухленко доторкнулися до сердець усіх присутніх художнім словом Сергія Жадана та Галини Британ.

Валентина Гаврилівна Мараховська та Тетяна Михайлівна Радіонова привітали всіх шанувальників української словесності зі святом та підкреслили важливість таких акцій для формування почуття єдності.

Наприкінці заходу відбулося нагородження переможців та призерів І етапу (вишівського) ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Останнім яскравим акордом святкового заходу стала спільна участь викладачів та студентів ГІІМ (загалом понад 60 осіб) у міжнародному мовному флешмобі «ХХІ Всеукраїнський радіодиктант національної єдності», текст якого підготував та прочитав Юрій Андрухович. Варто зазначити, що встигати за спогадами письменника було нелегко, але вельми цікаво. Сподіваємося, що серед переможців цьогорічного мовного змагання будуть і наші колеги й колежанки!

P.S. Надіслати написаний текст потрібно впродовж астрономічної доби. Роботи прийматимуть онлайн та офлайн.

Паперового листа потрібно надіслати за адресою:  вул. Хрещатик, 26, м. Київ, 01001, Українське радіо, «Радіодиктант». Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада.

Онлайн свою роботу можна надіслати на скриньку rd@ukr.radio. Для цього слід сфотографувати або відсканувати написаний текст.

Текст диктанту оприлюднять на сайті UA: Українське радіо 11 листопада об 11:00. Після цього електронні листи не прийматимуть.

Детальніше читайте на УНІАН:  https://cutt.ly/wTyLASG.

Владислав Ванда