Дні французької та іспанської мов

Дні французької та іспанської мов

Горлівський інститут іноземних мов – це мультилінгвальний освітній простір, де схвалюються будь-які творчі бачення щодо вивчення іноземних мов.

На кафедрі французької та іспанської мов вже стало традицією в березні-квітні кожного року проводити дні французької та іспанської мов.

На сьогоднішній день французька мова –  один з найпопулярніших у світі об’єктів вивчення. Цією мовою користуються майже 200 мільйонів людей. Саме цією красивою і вельми виразною та багатою мовою говорили і писали Вольтер, Дідро, Гюго, Дюма, Бальзак, Рабле, Золя, Жакоб, Аполлінер, Помпіду, Камю… — і тільки французька може зберегти і передати всі тонкощі їх безсмертних творів.

Наші студенти завжди активно брали участь у заходах, присвячених Міжнародному дню Франкофонії. Цього року було запропоновано відправити другу, одногрупникам привітання з весною французькою мовою. Активно до цього заходу приєдналися студенти 2- 3 курсів.

З метою популяризації французької мови на теренах нашого регіону, студентами, які вивчають французьку мову як другу іноземну, була підтримана ініціатива викладачів кафедри французької та іспанської мов щодо щомісячного дайджесту, присвяченого великим постатям Франції.

Перший дайджест, присвячений 220 річниці від Дня народження відомого письменника французького романтизму, політичного та громадського діяча Віктора Марії Гюго, мав вийти 26 лютого.

Але, на жаль, життя внесло свої корективи. Тому перший дайджест, підготовлений студенткою 242 б групи факультету соціальної та мовної комунікації, Федчун Катериною, вийшов із запізненням, що не применшує його головної мети. Дякуємо Федчун Катерині за реалізацію спільної ініціативи. Сподіваємось на її продовження.

23 квітня відзначається Міжнародний день іспанської мови. Свято «Міжнародний день іспанської мови» було засновано ООН в 2010 році для сприяння рівноправному використанню всіх шести офіційних мов ООН. Дата святкування встановлена ООН в день відзначення смерті Мігеля Сервантеса, з під пера якого вийшов роман “Премудрий гідальго Дон Кіхот з Ламанчі”.

Іспанська є найпопулярнішою іноземною мовою, яку вивчають у США. Також вона є найчастіше зрозумілою мовою Західної півкулі, носії якої живуть на території від Патагонії до Нью-Йорка. До того ж, у США та Бразилії 10 млн осіб вільно розмовляють іспанською як другою мовою.

У цьому році до 23 квітня студенти 2-3 курсів запропонували зняти відеоролики іспанською мовою і об’єднати їх темою «Весна, мир».

Отже, сподіваємося, що проведення днів французької та іспанської мов  не тільки поглиблює знання з іноземних мов, а й стає джерелом позитивних емоцій, мобілізації творчих зусиль, як наслідок, підвищує мотивацію до вивчення мови та культури іншої країни.

Владислав Ванда