Q&A: відповіді на запитання здобувачів вищої освіти ГІІМ

Q&A: відповіді на запитання здобувачів вищої освіти ГІІМ

Чи буде перенесено інститут територіально?

Станом на тепер адміністрація не розглядає можливість переміщення інституту з м. Бахмут. Зараз відбулося тимчасове переміщення адміністрації до м. Дніпро, у приміщення, надані Дніпровським національним університетом імені О.Гончара. Тож ми ТИМЧАСОВО знаходимося за адресою: м. Дніпро, 49020, вул. Наукова, 13, 9 корпус, ауд.412. Телефон 066 982 35 50.

Яким буде формат навчання?

Наказом по інституту №41 від 07.03.2022 визначено вимушений формат навчання – дистанційний. Це зумовлено введенням в Україні правового режиму воєнного стану відповідно до указу Президента України №64/2022 від 24.02.2022, роз’яснень Міністерства освіти і науки України щодо особливостей умов праці працівників закладів вищої освіти в умовах дії правового режиму воєнного стану. Такий формат навчання триватиме до кінця дії правового режиму воєнного стану.

А можна вчитися очно? Куди треба приїхати?

З огляду на відповідь щодо формату навчання зараз відсутні правові та організаційні засади для організації очного навчання в інституті.

Що робити студентам без можливості вчитися/виходити на зв’язок?

У разі відсутності можливості брати участь в онлайн-заняттях через проблеми з інтернет-з’єднанням, бути на постійному зв’язку з викладачами, пропонуємо узгодити індивідуальний графік навчання. Цією можливістю активно користуються здобувачі вищої освіти нашого інституту.

У разі відсутності будь-якої можливості продовжувати бути учасником освітнього процесу й виконувати вимоги індивідуального плану, пропонуємо скористатися правом на академічну відпустку до кінця дії правового режиму воєнного стану.

Чи буде продовження терміну сесії?

Станом на тепер немає об’єктивної необхідності продовжувати терміни сесії по інституту загалом. Продовження терміну сесії розглядатиметься індивідуально лише для тих здобувачів вищої освіти, які з певних об’єктивних причин не мали можливості виконати вимоги програм навчальних дисциплін у межах термінів, визначених графіком освітнього процесу.

Чи є можливість зараз отримати якісь документи (оцінки, сертифікати ЗНО і т.д.)?

З усіх питань, у тому числі й тих, які стосуються видачі документів, просимо звертатися за телефоном  +38 066 982 35 50.

Як отримати довідку про навчання?

Для отримання довідки про навчання, будь ласка, звертайтеся до свого деканату.

Соціальні стипендії, чи будуть виплати?

Соціальні стипендії будуть сплачені в повному обсязі.

Оплата гуртожитків та контракту?

Вартість оплати за  гуртожиток за квітень буде перераховано: до вартості будуть включені лише витрати, передбачені на зарплати працівників.

Як буде проходити літня практика?

Літня практика буде організована у вигляді альтернативних завдань, розроблених кафедрою педагогіки та методики викладання.

Адміністрація

Владислав Ванда