Київ приймає гостинно!

Київ приймає гостинно!

Гостинний, світлий, затишний, стародавній, з позитивною енергетикою та безліччю дивовижних місць, – все це можна сказати про головне місто нашої країни, в якому знайшла безпечний притулок під час війни студентка нашого інституту Михайлицька Катерина, гр. 211 – А.

Київ – місто, в якому має побувати кожен українець. Дівчина ділиться своїми емоціями та хвилюваннями: «Не за таких обставин, звісно, хотілося потрапити до столиці. Але кияни приймають і допомагають як ніколи раніше, і це дуже тішить. Величезним мінусом є воєнний стан, через який немає можливості вдосталь насолодитися величчю визначних культурних пам’яток. Проходи закриті, всі монументи обкладені мішками з піском або риштуваннями на випадок можливих обстрілів. Батьківщину-Матір закрили, пам’ятник засновникам Києва закрили, на Майдані все перегороджено. Золоті Ворота теж під захистом. Я побудувала маршрут за допомогою підручника історії. Більшу частину монументів, площ, храмів довелося оглядати здалеку.

Але Київ все одно вражає. Мені дуже подобається гуляти по Києву, проте шкодую, що немає знайомих, і дуже хочеться якнайшвидше повернутися додому».

Вячеслав Королев