ЩЕ РАЗ ПРО ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ У НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ

ЩЕ РАЗ ПРО ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ У НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ

На цьому тижні кафедра педагогіки та методики викладання долучилася до вкрай необхідної тепер роботи – інформаційної та просвітницької діяльності щодо мінної безпеки. На виконання листа Міністерства освіти і науки України від 22.04.2022 № 1/4408-22 кожен науково-педагогічний працівник кафедри знайшов час і можливості аби провести додаткову бесіду зі здобувачами вищої освіти Горлівського інституту іноземних мов Державного вищого навчального закладу «Донбаський державний педагогічний університет».

Про що говорили під час таких бесід? Тем тепер занадто багато: що таке вибухонебезпечні предмети і як вони виглядають; що забороняється та як себе поводити у разі виявлення підозрілого предмета; на що звертати увагу і куди телефонувати; про хімічну та радіаційну небезпеку та організацію евакуації, про правила безпечної поведінки у надзвичайних ситуаціях, які можуть бути спричинені війною. І хоча все це студенти розглядали на першому курсі при вивченні дисципліни «Безпека життєдіяльності» – ніколи не буде зайвим все це пригадати ще раз. А краще знати, але ніколи не мати практики з цього матеріалу.

Шановні наші студенти та колеги! Закликаємо вас уважно вивчити листа МОН України від 22.04.2022 № 1/4408-22 і бути уважними та обережними, берегти своє життя та людей, які вас оточують. В разі небезпеки телефонувати до відділення поліції, до військкомату, органів місцевого самоврядування, підрозділу ДСНС за телефоном «101» та «102».

Вячеслав Королев