Робота деканатів здійснюється на відмінно!

Робота деканатів здійснюється на відмінно!

Роботу факультетів нашого інституту організовують деканати, які виконують функції координації та адміністративного забезпечення освітнього процесу. У деканаті складається розклад занять. Деканат контролює роботу викладачів і студентів, здійснює загальне керівництво науковою роботою студентів.

…Біля його дверей завжди можна було побачити багато студентів. Адже це місце, де вони могли отримати будь-яку інформацію. Деканати факультетів соціальної та мовної комунікації та романо-германських  мов завжди готові допомогти студентові, неважливо, що це обідня перерва або це не входить в чиїсь обов’язки. Для працівників цих деканатів не існує невирішених проблем.

Нам стало цікаво, з яких питань найчастіше звертаються до деканату. Першокурсники часто ще не можуть знайти аудиторії, тому одразу біжать в деканат, а також з питаннями, де знайти викладачів. Старші вже перед сесією запитують стосовно відпрацювань, а після сесії, взагалі, – така атака: з’ясовують стосовно стипендії.

А ось заочники взагалі звертаються до методистів з будь-яких питань: від того, як зорієнтуватись у незнайомому місті, до розтлумачення розкладу ЗВО, оформлення викликів на сесію, де знайти викладачів та ін.

До обов’язків деканату також входить підготовка й оформлення всіляких документів: службових, доповідних, наказів. Дуже важлива частина роботи – це накази: про зарахування, переведення, відрахування студентів, про відрядження на стажування, на практику.

Під час військового стану у них з’явилося ще більше роботи. Вони тримають зв’язок з кожним студентом нашого закладу освіти. Студенти, які опинилися в скрутних умовах, звертаються до них за допомогою. І неодмінно її отримують. І ця підтримка дуже цінна. Студенти з великою повагою дякують своїм деканам за підтримку й турботу.

Деканати – важливий підрозділ нашого інституту.

Вячеслав Королев