Студентка 4 курсу Софія Бамбуля розробила фотоквест “Очима молоді”, і поділилася історію створення цього проєкту.

Студентка 4 курсу Софія Бамбуля розробила фотоквест “Очима молоді”, і поділилася історію створення цього проєкту.

Студентка 4 курсу Горлівського інституту іноземних мов ДВНЗ ДДПУ Софія Бамбуля розробила фотоквест «Очима молоді», і поділилася історію створення цього проєкту.

«Все почалося у 2018 році. Тоді я була членкинею громадської організації «Моя єдина» та неформального освітнього простору «Простір ідей «Майстерня»». Перед нами стояла мета – круто організувати святкування Дня Молоді в Бахмуті. Я довго думала, що можна зробити неординарного, і тоді на думку мені спав фотоквест. Зазвичай – це локальна історія, коли всі дії прив’язані до певного міста. Мені ж хотілось, щоб цей проект був незвичайним, без рамок та обмежень. Цей фотоквест унікальний тим, що в його створенні  немає чітких вимог щодо  локації, техніки виконання. Він не регламентує кількість людей, які будуть залучені у його реалізації. На стадії розробки завдань щодо фотоквесту ставилася мета – не просто провести його для розваги, а через сучасні інтерактивні засоби зацікавити молодь до сприйняття проблем сучасності й сприяти процесу формування свідомого ставлення до вирішення цих нагальних проблем. Саме тому, в такій цікавій формі, через фотографію, ми торкалися  питань екології, моральних цінностей, а саме любові до родини, людей, питання дружби, говорили про війну – бо це можливість побачити, як молодь сприймає сучасну дійсність, як ставиться до неї. В ході реалізації цього проєкту команди отримують завдання, які можуть обирати за своїм бажанням, та створюють фотографії, а наприкінці самі ж учасники голосуванням обирають переможців».

Софія поділилася своїм проєктом і продемонструвала його в багатьох куточках України, та навіть за її межами. Першим був Бахмут, потім проєкт «Очима молоді» був організований у Святогірську. Фотоквест помандрував Україною. А потім була Грузія. Подорож фотоквесту продовжується, не зупиняється.

Таким чином, в сучасних реаліях створюються нові проєкти,  опрацьовуються нові методики, які сприяють  процесу формування свідомого ставлення молоді до нагальних проблем сьогодення.

Владислав Ванда