Конференція «Успіх зароджується тут: кар’єрні центри університетів Донбасу»

Конференція «Успіх зароджується тут: кар’єрні центри університетів Донбасу»

18 грудня о 9.00 у м. Слов’янськ, вул. Торська 67 (TOP Place) було проведено конференцію «Успіх зароджується тут: кар’єрні центри університетів Донбасу» за результатами проекту «Назад до навчання з PIN (організація «Людина в біді»): центри розвитку кар’єри університетів Донбасу» в рамках програми «Зміцнення громадської довіри» з компанією ChemonicsInternationalInc. за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Цього року міжнародною гуманітарною організацією «Людина в біді» було реалізовано дев’ятимісячний проект «Успіх зароджується тут: кар’єрні центри університетів Донбасу» в рамках програми «Зміцнення громадської довіри», який був спрямований на розширення потенціалу університетів з метоювстановлення та укріплення більш активної ролі у наданні можливостей для працевлаштування студентів, а також налагодження зв’язків між університетами та бізнесом. У проекті взяли участь три внутрішньо переміщені вищі навчальні заклади України: Горлівський Інститут Іноземних Мов (м. Бахмут, Донецька обл.), Донецькій Національний Технічний Університет (м. Покровськ, Донецька обл.) та Східноукраїнський Національний Університет імені Володимира Даля (м, Сєверодонецьк, Луганська обл.).

В рамках проекту було проведено дослідження економічного потенціалу університетів Донбасу, основна мета якого полягала у проведенні аналізу, розробці рекомендацій та пропозицій щодо позитивних рішень: який внесок університети (головним чином, центри розвитку кар’єри) можуть зробити для зниження рівня безробіття та трудової міграції серед випускників у Донбасі. Такі рекомендації можуть бути використані для визначення завдань та планування конкретних кроків у рамках майбутніх інтервенцій для розвитку як вищої освіти в Україні, так і бізнес середовища.

Владислав Ванда