Тренінги за участю професійних експертів – тренерів

Тренінги за участю професійних експертів – тренерів

У вересні та жовтні 2018 року у Горлівському інституті іноземних мов ДВНЗ ДДПУ у м. Бахмут  згідно з використанням грантової підтримки, що надається у рамках проекту «Успіх зароджується тут: кар’єрні центри університетів Донбасу» за підтримки Чеської неурядової міжнародної організації «Людина в біді» в рамках проекту «Зміцнення громадської довіри» (UCBI II), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), для студентів 4-5х курсів були проведені тренінги за участю професійних експертів – тренерів.Заславська Катерина – директор київського офісу юридичної компанії ILF,  займається  розробкою внутрішніх стандартів і процедур рекрутингу, розвитку, оцінки та мотивації команди. Павло Худ – керівник відділу рекрутингу і  студентської кар’єри Українського католицького університету, м. ЛьвівБорозенцева Тетяна Валеріївна – бізнес-тренер, експерт в області кадрової політики підприємств, медіатор, фасилітатор діалогів, практикуючий психолог, викладач кафедри психології та педагогіки ГІІМ.

На тренінгах обговорювались професії майбутнього, зроблено експрес-аналіз ринка праці,  очікування сучасних роботодавців,  швидкість змін та навичок ХХІ століття.Кожен учасник тренінгу склав особисте резюме,навчився робити ефективну самопрезентацію та відповідати на питання сучасних рекрутерів в рамках співбесіди.  Попрацювали в групах, де презентували можливі сфери роботи випускників ГІІМ.   Зробили самоаналіз особистісних властивостей, які стануть  в пригоді при побудові кар’єри. Під час тренінгу були обговорені  потенційні джерела корисної для працевлаштування інформації та сучасні технології пошуку вакансій.  Обговорювалися питання волонтерства, де і як студентам отримати досвід роботи, що таке громадські організації і чим вони можуть бути корисними у житті студента, стажування в країні та за її межами.

Студенти учасникиворкшопу «П’ять кроків до успішної кар’єри» презентували свої проекти «Як виглядає його завтра?» Взагалі усі роботи студентів були дуже цікавими, реальними на сьогоднішній день, конкурентоспроможними на ринку праці.

На тренінгу «Донбас як велика платформа для різноманітних ідей» студенти  зробили аналіз ситуації на ринку праці нашого регіону та переглянули  тенденції та перспективи його розвитку. Під час дискусії були виявлені потреби ринку попиту на товари та послуги в містах регіону. Учасники провели теоретичні дослідження можливих сфер малого бізнесу та самозайнятості на Донбасі. Були обговорені можливості для досягнення своєї мети за допомогою грантів та коштів громадських об’єднань, які існують сьогодні на Донбасі.   У практичній роботі – маркетинговому аналізі (технологія «5Р»), студенти опрацювали ідеї створення власного  продукту, визначили свою цільову аудиторію та представили свої міні-підприємства, якими б хотіли займатися.

Отже, завдяки тренінгам,що відбулися у ГІІМ,студенти отримали величезний досвід та знання, які  можна застосувати у своїй подальшій діяльності та кар’єрному зростанні. Ці знання допоможуть їм бути  конкурентоспроможними на ринку праці, ефективно налагоджувати  контакти з потенційними працедавцями, які б могли відповідати потребам та бажанням наших студентів-випускників.

Владислав Ванда