Цикл гостьових лекцій

Цикл гостьових лекцій

Упродовж травня в межах роботи Центру професійного розвитку вчителя української мови і літератури для викладачів та здобувачів ОП Середня освіта (Українська мова і література). Психологія відбувся цикл лекцій доктора габілітованого, професора кафедри слов’янського мовознавства Інституту мовознавства та літературознавства Університету імені Марії Кюрі-Склодовської в Любліні, діалектолога Любові Дмитрівни Фроляк за темою «Кодифіковані та некодифіковані мікромови на основі українських діалектів». Ми дізналися про особливості мови та культури українців Підляшшя, Воєводини, Боснії та Хорватії, а також лемків Словаччини та Польщі.

Вивчення українських говірок є надважливим сьогодні. Адже це живе народне слово, ключ до розуміння історії розвитку як літературної мови, так і художньої писемності.

Спілкування у форматі гостьової лекції сприяє налагодженню співробітництва між закладами вищої освіти й активізації розумово-творчої діяльності здобувачів. Щиро вдячні лекторові за надзвичайно корисний та пізнавальний матеріал!

Владислав Ванда