Training course: Consent / Рlease knock before entering

Training course: Consent / Рlease knock before entering

З 3 по 12 липня здобувачки факультету романо-германських мов Катерина Жукова та Катерина Щербакова  взяли участь у тренінгу, присвяченому проблемі сексуальної освіти. Захід був проведений за підтримки Erasmus + та команди Loesje. Географія проєкту охоплює 12 країн світу: Нідерланди, Німеччина, Греція, Палестина, Північна Македонія, Латвія, Литва, Італія, Грузія, Україна, Португалія, Туреччина. Серед представників були молодіжні працівники, активісти, вчителі та вихователі, які мають можливість поширювати надбані знання з тренінгу серед молоді.

Упродовж інтенсивного навчання учасники розглянули проблеми сексуальної освіти з різних ракурсів та отримали можливість почути з перших уст про рівень знань (або їхній недолік) з сексуальної освіти в різних країнах та  про готовність людей різних культур говорити на цю тему.

Учасники виконували багато практичних завдань. В один з днів резиденти мали прийняти на себе роль тренерів та підготувати власний воркшоп із застосуванням творчих та групових методів освіти, такі як рольові ігри, мозковий штурм, групова робота, енерджайзери, групова дискусія, гра «правда, брехня, я не знаю», рефлексія тощо. Окрім того, учасникам продемонстрували  цифрові засоби, які можна застосувати для ефективного поширення інформації про сексуальну освіту серед молоді. Цей досвід учасники тренінгу зможуть використовувати як в професійній діяльності, так і просто в повсякденному житті для допомоги молодим (і не тільки) людям робити свідомі кроки для розвитку особистих стосунків, добробуту та здоров’я.

Владислав Ванда