Презентація проєкту DigiFLEd на Х Міжнародній науково-практичній онлайн-конференції «Сучасні лінгвістичні парадигми»

Презентація проєкту DigiFLEd на Х Міжнародній науково-практичній онлайн-конференції «Сучасні лінгвістичні парадигми»

19 квітня 2024 р. в Горлівському інституті іноземних мов ДВНЗ ДДПУ відбулася Х Міжнародна науково-практична онлайн-конференція «Сучасні лінгвістичні парадигми». На науковому заході презентували результати своїх досліджень учені й методисти Польщі, Чехії, Естонії, США, України.

У рамках доповіді «Цифровізація освіти як норма в стратегічному плануванні ЗВО» Ірини Скляр відбулася презентація міжнародного грантового проєкту Еразмус+ «Модернізація університетських освітніх програм з іноземних мов на основі інтеграції з інформаційними технологіями» 2024-2027 (DigiFLEd). DigiFLEd враховує вимоги Міністерства цифрової трансформації та Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Також Стратегії розвитку всіх українських ЗВО-партнерів скеровані на цифровізацію багатьох ланок освітнього процесу та освітньої діяльності.

Ірина Скляр повідомила, що проєктом передбачено: вивчення європейського досвіду для подальшої розробки електронних курсів та рекомендацій щодо їх планування; практичне навчання з використання цифрових інструментів; модернізація освітніх програм першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти з адаптацією до сучасних потреб ринку праці та стандартів ЄС; розробка й реалізація нових курсів (у тому числі й електронних), які поєднують лінгвістичні / літературознавчі дисципліни та цифрові технології; запровадження нових методів викладання та навчання, пов’язаних із цифровізацією освітнього процесу. Такі задачі DigiFLEd сприятимуть інтернаціоналізації освітньої практики та мобільності академічної спільноти, налагодженню сталої співпраці між ЗВО-партнерами шляхом створення мережі університетських віртуальних центрів.

Доповідь викликала щиру зацікавленість учасників конференції і  спонукала до активного обговорення.

Владислав Ванда