СХОДЖЕННЯ НА ПІК СЛОВЕСНОСТІ, або ТИЖДЕНЬ СЛОВ’ЯНСЬКИХ МОВ…

СХОДЖЕННЯ НА ПІК СЛОВЕСНОСТІ, або ТИЖДЕНЬ СЛОВ’ЯНСЬКИХ МОВ…

Тиждень слов’янських мов до 70-річчя Горлівського інституту іноземних мов розпочався 1 травня з оголошення заочного етапу І Мовно-літературного конкурсу прозових та поетичних замальовок «Весняний лінгвофреш», у якому взяли участь студенти 1-4 курсів факультету соціальної та мовної комунікації.

14 травня у фойє 2-го корпусу інституту відбувся власне старт Тижня. Королева та Професор із казки С. Маршака «Дванадцять місяців» запросили всіх присутніх здійснити разом із ними сходження на пік Словесності й провели філологічну бліц-вікторину «Фабрика слів». Щоперерви на екрані телевізора демонструвалися буктрейлери «Від давнини до сучасності», присвячені історії розвитку писемності та новітній літературі.

15 травня викладач кафедри української філології О.В. Колосова провела майстер-клас «Електронний посібник – література нового століття» для студентів 2 курсу.

16 травня, у Всесвітній день вишиванки, наші молоді креативні колеги під керівництвом студентки 3 курсу спеціальності «Українська мова і література» Ірини Калюжної влаштували феєричне дійство – флешмоб «Моя сорочка-вишиванка», а студенти 1 курсу залучили викладачів, студентів та гостей Ін’язу до створення перформансу «Букет побажань».

17 травня всі, хто завітав об 11.10 до актової зали ГІІМ, стали свідками справжнього змагання між командами «Суфіксіки» та «Акули пера» на філологічному батлі «Я знаю силу слова…». Гравці продемонстрували не тільки знання з мови та літератури, але й неабиякі акторські здібності та вміння жартувати.

Ведучі конкурсної програми Варвара Ладоніна та Мілена Стецюра підтримували в залі атмосферу тепла й радості.  Усі без винятку гості свята були в захваті від номерів художньої самодіяльності. Аматори факультету соціальної та мовної комунікації вкотре вразили нас сценічною культурою, оригінальністю та емоційністю своєї творчої манери. Вірш «Сила слова» (вик.: Аліна Зейналова), історія інституту, про яку розповів Нестор Літописець (вик.: Дмитро Філіппов), пісня «Ін’яз тебе врятує» (вик.: Дарина Вєрютіна та Максим Шевченко), танець «Сучасні мотиви» (вик.: студентки 2-3 курсів ФСМК), інтермедія «Аби розум – щастя буде» за мотивами п’єси Г. Квітки-Основ’яненка «Сватання на Гончарівці» (вик.: Аліна Зейналова, Дмитро Ратинський) не просто урізноманітнили турнір, а стали його окрасою.

Оцінювало виступи команд вельмишановне журі: Стуканова Юлія Ростиславівна, заступник декана факультету соціальної та мовної комунікації; Радіонова Тетяна Михайлівна, завідувач кафедри української філології; Муратова Ольга Віталіївна, завідувач секції теорії та історії української літератури; Колесніченко Олена Леонідівна, завідувач кафедри мовознавства та російської мов; Скляр Ірина Олександрівна, доцент кафедри української філології.

Розпочався батл із презентації команд. А далі, упродовж двох годин, майбутні словесники розв’язували лінгвістичні загадки, перекладали українською мовою запропоновані слова та словосполучення, відповідали на питання швидкого реагування та впізнавали письменників, відгадували предмети, сховані в чорній скриньці, навіть виступили з рекламою-експромтом (!) подушки, губки, лампочки та молотка. Виявити свої філологічні здібності довелося й капітанам команд – студентці 2 курсу Олександрі Бабченко й студентові 3 курсу Максимові Шевченку. Байдужих під час проведення раундів не було. Глядачі вболівали за своїх однокурсників та друзів, підтримуючи їх бурхливими оплесками, і теж узяли участь у конкурсі «Пегасове поле» й одержали за правильні відповіді солодкі подарунки.

А перемогла цього разу Дружба!

Також під час заходу відбулося нагородження переможців та учасників конкурсу «Весняний лінгвофреш».

Завершальним акордом свята стало виконання фінальної пісні «Ін’язівська».

Дорогі «дельфіноньки та дельфінчики»! Ми щиро вдячні Вам за подароване свято. Ми пишаємося Вами. Усі Ви – наш «цінний елемент».

Проте Тиждень слов’янських мов ще не завершено! Слідкуйте за оголошеннями.

        

                                                                                     Далі буде…

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі

Сергей Гладких