КАРАНТИН: НОВІ МОЖЛИВОСТІ

КАРАНТИН: НОВІ МОЖЛИВОСТІ

Погодьтеся, кожний із нас хоча б один раз у своєму житті хотів опинитися у двох місцях одночасно, але це здавалося неможливим!

Водночас реалії життя викладачів кафедри української філології й здобувачів вищої освіти Горлівського інституту іноземних мов ДВНЗ ДДПУ доводять, що в умовах викликів сучасного світу можливо все. Ми самі обираємо, уздовж якої смуги ми будемо рухатися (Чорна/біла? – Вибір за тобою!), створюємо свою реальність, і тільки від нас залежить, якою вона буде!

Можемо з гордістю сказати, що ще один тиждень нашого карантинного життя проведено з користю!

14 травня 2020 року нам таки вдалося побувати одразу у двох містах України! Першу половину дня ми провели в старовинному Бахмуті, а вже у другій – завітали в гості до не менш старовинних Сум. Здобувачі вищої освіти ГІІМ разом зі своїми наставниками взяли участь у проведенні таких конференцій: ХVІІІ Міжрегіональна науково-практична конференція молодих учених та аспірантів «Дослідження молодих науковців у галузі гуманітарних наук» (м. Бахмут), ІІІ Міжнародна науково-практична конференція здобувачів вищої освіти і молодих учених «Академічна культура дослідника в освітньому просторі: європейський та національний досвід».

Дякуємо молодим, поза всяким сумнівом, талановитим науковцям, які поділилися результатами своїх наукових пошуків! Глибоко вдячні нашим друзям – команді справжніх Професіоналів Сумського державного педагогічного університету імені А. М. Макаренка і доктору педагогічних наук, професору, завідувачу кафедри української мови Олені Миколаївні Семеног за високопрофесійний рівень організації заходу й залучення до обговорення важливих і актуальних питань академічної доброчесності в системі освіти, змістового наповнення освітніх компонентів освітніх програм Середня освіта (Українська мова і література. Психологія), Середня освіта (Українська мова і література. Англійська мова)!

15 травня 2020 року здобувачі першого і другого рівнів вищої освіти разом із викладачами кафедри української філології завітали до славетної Вінниці! Саме тут на базі Донецького Національного університету імені Василя Стуса з ініціативи кафедри загального та прикладного мовознавства і слов’янської філології відбувся ХІІІ Міжнародний науково-практичний і навчально-прикладний семінар «Лінгвіст-програміст».

Висловлюємо щиру подяку організаторам Семінару за запрошення й високий рівень проведення, спікерам – за обговорення актуальних питань («Інформаційні технології в сучасній лінгвістиці: апаратне, програмне і методичне забезпечення») і проведення, безперечно, важливого майстер-класу «Система конкатенативного синтезу українського мовлення за текстом: етапи роботи лінгвіста-експерта».

Упродовж 13–15 травня 2020 року викладачі кафедри взяли активну участь у тренінгах і вебінарах з інфо-медійної грамотності («Як працює наш мозок у сприйнятті інформації? Нейронауковий погляд на критичне мислення!» – спікерка Ярина Вишинська; «Підготовка вчителя майбутнього: (чи/не) назріли зміни?» – спікери Андрій Вишняк, Олександра Розумієнко; «Вебінар з обміну досвідом щодо інтеграції інфомедійної грамотності у викладанні української мови» – спікерка Олена Тараненко).

Дякуємо невтомній команді IREX та АУП, яка своїм прикладом доводить, що розрив соціальної дистанції та тимчасові обмеження громадських активностей – не привід втрачати медіаграмотний пульс!

Таким був ще один тиждень карантинного життя кафедри української філології ГІІМ, який ми приурочили до святкування Дня науки в Україні,що в цьому році випало на 16 травня.

Щиро вітаємо колег-науковців зі святом творчої праці – Днем науки!

Зичимо міцного здоров’я, особистого щастя, невтомності у творчих пошуках, успішної реалізації всіх починань!

 

 

Сергей Гладких