Конкурс літературного перекладу

Конкурс літературного перекладу

Любі друзі!

Запрошуємо Вас взяти участь у Конкурсі літературного перекладу «Covid-19 und deutsche Netzliteratur». Учасники цього Конкурсу мають виконати літературний переклад українською мовою одного (або декількох) творів німецьких письменників, що були оприлюднені на літературній платформі e-stories.de. До участі в Конкурсі приймаються творчі роботи учнів загальноосвітніх навчальних закладів Донецької області та студентів закладів вищої освіти.

Конкурс триватиме з  22 лютого  2021 року по  23 березня 2021 року.

Заявки на участь в Конкурсі та конкурсні матеріали приймаються до 19 березня 2021 року.  Підбиття підсумків Конкурсу та визначення переможців триватиме з 20 березня 2021 року по 22 березня 2021 року.  Підсумки Конкурсу будуть оголошені  на сайті Горлівського інституту іноземних мов ДВНЗ «ДДПУ» 22 березня 2021 року.

 Нагородження переможців Конкурсу відбуватиметься 23 березня 2021 року.

Для участі в Конкурсі кожен претендент має надіслати заявку (Див. Додаток 1) та текст зробленого ним особисто творчого перекладу на адресу електронної пошти morosova2017@gmail.com з позначкою «Творчий переклад».  

Заявку та текст творчого перекладу слід надіслати в електронному вигляді у форматі Word; гарнітура (шрифт) Times; форматування: кегель 14; міжрядковий інтервал – одинарний; абзацний відступ – 1,25; вирівнювання тексту – по ширині, для заголовка – по центру; поля – по два сантиметри (2 см) з усіх чотирьох боків (угорі, знизу, справа, зліва). 

         Подані до участі в Конкурсі роботи будуть оцінюватися Журі за  такими критеріями: 

  • вміння точно та влучно передати думку оригінального твору; 
  • творчий підхід до літературного перекладу; 
  • наявність власного авторського стилю; 
  • коректність оформлення тексту творчого перекладу.

Контактна особа: Людмила Іванівна Морозова, к.філол.н, доцент,

доцент кафедри германської філології ГІІМ ДВНЗ «ДДПУ»

Телефон контактної особи: 050 1741383

Бажаємо успіхів!

Сергей Гладких